brytanska-rozvidka-naperedodni-novoi-khvyli-mobilizatsii-rosiia-hotuietsia-zakryty-kordon-dlia-pryzovnykiv

Британська розвідка: напередодні нової хвилі мобілізації росія готується закрити кордон для призовників

 • 8520 переглядiв

У росії готують систему запобігання втечі потенційних призовників з країни під час щорічного призову і будь-якої майбутньої мобілізації шляхом обміну даними між Міністерством оборони і Федеральною службою безпеки.

Напередодні нової хвилі мобілізації у рф, москва готується до необхідності "закрити" кордон для власних громадян. Про це йдеться у звіті розвідки, який оприлюднило Міноборони Британії, передає УНН.

Деталі 

Британські аналітики пояснюють, що російський уряд впроваджує систему обміну інформацією між Міністерством оборони та Федеральною службою безпеки.

Очікується, що ця система, яка повинна повністю запрацювати до осіннього призову 2024 року. Це дозволить передавати дані про потенційних призовників до ФСБ  та запобігти їхній втечі з росії.

росія збирається мобілізувати у 2024 році 400 тисяч осіб - ЗМІ16.02.24, 11:41

Британська розвідка наголошує, що росія проводить два призовні кампанії щороку, призиваючи понад 250 тисяч людей на рік.

У відомстві також нагадали, що після оголошення часткової мобілізації у 2022 році сотні тисяч росіян покинули країну.

Оскільки більша частина тодішніх мігрантів була зосереджена серед молодих і високоосвічених людей, що мало негативний ефект на ринок праці.

Впровадження цієї системи, ймовірно, покликане запобігти повторенню подібного в менших масштабах під час щорічного циклу призову та в разі нової хвилі мобілізації

- заявили у британській розвідці. 

Нагадаємо

Британська розвідка з'ясувала, що в росії через війну в Україні, мобілізацію та еміграцію частини працездатного населення відчувається дефіцит робочої сили.

У зв'язку з цим у російському парламенті розглядають можливість внесення поправок до трудового законодавства, ​​згідно з яким росіян можуть переміщати в ті регіони, де не вистачає робітників.

Популярні

Новини по темі