ukenru
britaniya-gotova-pidtrimati-gpu-schodo-kriminalnogo-peresliduvannya-eks-visokoposadovtsiv

Британія готова підтримати ГПУ щодо кримінального переслідування екс-високопосадовців

 • 7217 переглядiв

КИЇВ. 24 листопада. УНН. Британська сторона висловила готовність у наданні Генеральній прокуратурі України підтримки на шляху реформування органів прокуратури України та боротьби зі злочинністю, у тому числі у кримінальних переслідуваннях стосовно колишніх високопосадовців. Про це повдіомила на своїй сторінці у Facebook речниця Генерального прокурора України Лариса Сарган за результатами зустрічі Юрія Луценка із представниками компетентних органів Сполученого Королівства, передає УНН.

Як повідомила Л.Сарган, у четвер, 24 листопада 2016 року, відбулися чергові двосторонні зустрічі Генерального прокурора Юрія Луценка з представниками компетентних органів Сполученого Королівства, а саме Національного агентства по боротьбі зі злочинністю (за участю представників Міністерства внутрішніх справ Великобританії) та Бюро по боротьбі з шахрайством в особливо великих розмірах.

"Основною метою вказаних зустрічей є обмін досвідом у розслідуванні тяжких фінансових, економічних та корупційних злочинів та обговорення перспектив створення спільних слідчих груп в найбільш актуальних кримінальних провадженнях", - додала вона.

Крім того, за словами Л.Сарган, Юрій Луценко дав інтерв’ю українській службі ВВС, в якому розповів про досягнення очолюваного ним відомства у боротьбі із злочинністю, корупцією, а також про процес реформування органів прокуратури України.

«Організована злочинність сьогодні не зважає на державні кордони, а тому надзвичайно важливим є співробітництво наших відомств у протидії транснаціональним правопорушенням», – відзначив Ю.Луценко, слова якого процитувала речниця.

Л.Сарган також додала, що "британська сторона, зі свого боку, висловила готовність у наданні Генеральній прокуратурі України підтримки на шляху реформування органів прокуратури України та боротьби зі злочинністю, у тому числі у кримінальних переслідуваннях стосовно колишніх високопосадовців".

"За результатами зустрічей сторонами досягнуто домовленостей щодо подальшого розвитку конструктивної співпраці", - резюмувала речниця.

Українські Національні Новини

Політика