borrel-zaproponuvav-yes-pidgotuvati-u-mezhakh-navchalnoyi-misiyi-40-tis-ukrayinskikh-viyskovikh-do-kintsya-roku

Боррель запропонував ЄС підготувати у межах навчальної місії 40 тис. українських військових до кінця року

 • 482119 переглядiв

КИЇВ. 30 серпня. УНН. Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив у середу, що запропонував країнам-членам блоку, аби до кінця року 40 тисяч українських військовослужбовців пройшли навчання у межах навчальної місії ЄС EUMAM, пише УНН.

Боррель за підсумками неформальної зустрічі міністрів оборони країн ЄС у Толедо заявив, що один з "інструментів, на якому зосереджували свою увагу" учасники зустрічі, була навчальна місія EUMAM.

Цитата

"Ця місія мала реальний вплив і була реалізована з безпрецедентною швидкістю. Ця місія вже підготувала 25 000 українських солдатів. (...) І я запропонував міністрам підвищити ціль місії до 40 000 українських військових, для проходження підготовки до кінця року", - сказав голова дипломатії ЄС.

Довідково

Місія з військової допомоги ЄС на підтримку України (EUMAM Ukraine) має на меті сприяння зміцненню військового потенціалу ЗСУ з ефективного ведення воєнних дій, аби допомогти Україні відстояти свою територіальну цілісність у межах її міжнародно визнаних кордонів, ефективно забезпечувати свій суверенітет і захищати мирних жителів.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі