boliviia-poterpaie-vid-povenei-lyshe-za-kilka-misiatsiv-vzhe-desiatky-zhertv

Болівія потерпає від повеней, лише за кілька місяців вже десятки жертв

 • 21923 переглядiв

Сотні міст і сіл у Болівії у стані підвищеної небезпеки через проливні дощі. За офіційними даними, 33 людини загинули через дощі, які спричинили зсуви ґрунту та вихід річок з берегів. Це у вісім разів більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це УНН пише з посиланням на ВВС.

Деталі

Заступник міністра цивільної оборони Болівії Хуан Карлос Кальвімонтес заявив, що з 340 муніципалітетів Болівії 10 були приведені в стан найвищої готовності, а ще 279 - в стан помаранчевої готовності, що є другим найвищим рівнем.

Чиновники також повідомили, що гуманітарна допомога була відправлена до Ачокалли в провінції Ла-Пас, де 35-річна жінка і двоє її дітей були поховані під зсувом, який накрив їхній будинок. Понад 20 людей отримали поранення.

Також у провінції Ла-Пас влада постійно стежить за рівнем води в дамбі Інкачака. Урядові експерти разом з мером міста Ла-Пас, яке розташоване нижче за течією від дамби, оглянули її в неділю.

Мер Іван Аріас заявив, що хоча рівень води у водосховищі досяг 100%, вода наразі добре стікає, і він не передбачає серйозних наслідків нижче за течією.

Ще три водосховища - Хампатурі-Альто, Пампаларама і Альпакіта - також заповнені до максимального рівня.

Сильні дощі обрушилися на Болівію після тривалої посухи і однієї з найспекотніших зим, які пережила країна. Ще в жовтні сотні людей зібралися біля водосховища Інкачака, яке зараз майже переповнене, щоб помолитися про дощ.

В Австралії люди на байдарках рятують кенгуру після повені: відео19.12.23, 14:38

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі