blok-aes-povernuly-v-robotu-pislia-remontu-minenerho-ochikuie-suttievoho-vplyvu-na-stabilnist-enerhosystemy

Блок АЕС повернули в роботу після ремонту: Міненерго очікує суттєвого впливу на стабільність енергосистеми

 • 22351 переглядiв

Енергетики достроково завершили плановий ремонт та перевантаження ядерного палива на одному з енергоблоків АЕС, підключивши його до мережі, щоб посилити стабільність енергосистеми України у складний період, коли атомна енергетика покриває більше половини енергоспоживання країни.

Енергетики достроково завершили плановий ремонт на одному з енергоблоків АЕС, підключивши його до мережі, щоб посилити стабільність енергосистеми України у складний період, коли атомна енергетика покриває більше половини енергоспоживання країни, зазначили у Міненерго у середу, пише УНН.

Енергетики достроково закінчили плановий ремонт атомного енергоблока. Після планового ремонту і перевантаження ядерного палива до енергосистеми підключено один з атомних блоків. Це суттєво вплине на стабільність енергосистеми в складний період

- вказали у Міненерго у Telegram.

У Міненерго зауважили при цьому, що атомна енергетика покриває більше половини енергоспоживання.

Доповнення

Міненерго зазначило, що до початку повномасштабного вторгнення в Україні працювало 15 атомних енергоблоків, з яких зараз на підконтрольній Україні території 9 блоків (6 блоків розташовані на окупованій росіянами ЗАЕС).

Популярні

Новини по темі

Ексрозвідник Червінський вийшов під заставу

 • 87262 переглядiв

Безугла вийшла з фракції "Слуги народу"

 • 34328 переглядiв