blinken-vyrushyv-do-izrailiu-vdeviate-z-7-zhovtnia-meta-vizytu

Блінкен вирушив до Ізраїлю вдев'яте з 7 жовтня: мета візиту

 • 14946 переглядiв

Держсекретар США Ентоні Блінкен здійснює дев'ятий візит до Ізраїлю з початку війни в Газі. Мета - домогтися угоди про припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАС за посередництва США, Єгипту і Катару.

Державний секретар США Ентоні Блінкен вирушив до Ізраїлю вдев'яте з 7 жовтня, сподіваючись укласти угоду про припинення вогню в секторі Газа. Про це повідомляє Times of Israel, передає УНН.

 неділю державний секретар США Ентоні Блінкен вирушив до Ізраїлю, де американські, єгипетські та катарські посередники прагнуть закріпити угоду про припинення вогню в секторі Гази після двох днів переговорів у Досі

- йдеться в повідомленні.

Здійснюючи свою дев'яту поїздку на Близький Схід з моменту початку війни в Газі після нападу палестинського терористичного угруповання 7 жовтня, Блінкен планував зустрітися з лідерами Ізраїлю, зокрема з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньяху.

Зазначається, що ізраїльські переговорники мають провести подальші переговори в Каїрі пізніше в неділю, а робочі групи залишаються в Досі.

Посередники заявили, що переговори просуваються вперед, а президент США Джо Байден заявив журналістам у Білому домі в п'ятницю: «Ми ближче, ніж будь-коли».

ХАМАС отказывается от переговоров, но в США ожидают сделку, которая отобьет Тегеран от нападения на Израиль - СМИ14.08.2024, 12:34

Повідомляється, що ще один такий саміт попередньо заплановано, цього разу в Каїрі, на середу або четвер. Американські чиновники заявили, що мають намір завершити довгоочікувану угоду до кінця цього тижня.

Також у п'ятницю високопоставлений представник адміністрації Байдена заявив журналістам: «Ми усунули прогалини, що залишилися, і заповнили їх таким чином, що, на нашу думку, наразі досягнуто угоди, яку можна закрити, реалізувати та рухатися вперед».

Однак член політичного бюро ХАМАС Самі Абу Зухрі розвіяв обережний оптимізм, заявивши AFP, що ознаки прогресу після двох днів переговорів у Досі були «ілюзією».

США заявили о "многообещающем начале" переговоров по перемирию в Газе15.08.2024, 17:41

Популярні

Новини по темі

Пам’ятник леніну все ще стоїть у суджі – ВВС

 • 69495 переглядiв

У Мирнограді загинув чоловік через ворожий артобстріл

 • 21584 переглядiв