ukenru
blinken-vidkriv-zavisu-nad-priznachennyam-novogo-posla-ssha-v-ukrayini

Блінкен привідкрив завісу над призначенням нового посла США в Україні

 • 34740 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Державний секретар США Ентоні Блінкен добре знайомий з майбутнім послом США в Україні. Про це він розповів на брифінгу в середу, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Я можу сказати вам, що коли буде призначений посол, ця людина буде користуватися повною довірою президента Сполучених Штатів, цією людиною буде хтось, кого я добре знаю і з ким у мене близькі стосунки, і ця людина буде мати дуже вагомий досвід і знання в цьому регіоні, і я очікую, що призначення з'явиться дуже скоро", — сказав Блінкен.

Додамо

Посада глави диппредставництва США в українській столиці залишається вакантною з травня 2019 року, коли попереднього посла Марі Йованович було відкликано до Вашингтона. Йованович отримала призначення в Україні в 2016 році ще за президента-демократа Барака Обамі, а в травні 2019 року покинула свій пост на особисту вимогу Трампа, який звинуватив її в нелояльності.

На зустрічі за участю голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії з Держсекретарем США Ентоні Блінкеном минулого року в травні було озвучено звернення з проханням призначити спецпредставника по Україні Крістіну Квін послом на постійній основі, що викликало неоднозначну реакцію.

У вересні в українському МЗС заявляли, що "не мають новин" про призначення посла США в Україні.

Водночас у грудні в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Байден може обрати кандидатом на посаду посла в Україні досвідченого дипломата Бріджит Брінк.

Українські Національні Новини

Політика