blinken-peredav-iranu-ta-khezbolli-poslannia-pislia-vbyvstva-lideriv-khamas-zmi

Блінкен передав Ірану та "Хезболлі" послання після вбивства лідерів ХАМАС - ЗМІ

 • 12508 переглядiв

Держсекретар США Блінкен попросив Катар передати повідомлення Ірану та Хезболлі, закликаючи не ескалувати ситуацію після вбивства лідерів ХАМАС. Катар погодився виступити посередником у цьому питанні.

Державний секретар США Ентоні Блінкен попросив прем'єр-міністра та міністра закордонних справ Катару шейха Мохаммеда бін Абдулрахмана Аль Тані під час розмови з ним у середу, 1 серпня,  передати повідомлення Ірану та "Хезболлі" після ліквідації ватажків ХАМАС. Про це пише CNN, передає УНН

Джерело CNN заявило, що повідомлення Блінкена були закликом заспокоїти ескалацію та не реагувати на вбивство лідера Хезболли Фуада Шукра та політичного лідера ХАМАС Ісмаїла Ханія в Тегерані.

Джерело додало, що прем'єр-міністр Катару погодився передати повідомлення.

Додамо

Як зазначає CNN, Катар регулярно виступав посередником між США та Іраном

Прем’єр-міністр Катару запитав через платформу X про те, як вести переговори в світлі "вбивства" однієї зі сторін особи, яка з ним веде переговори, що збігається з вбивством Ісмаїла Ханійе.

Представник Державного департаменту США відмовився від коментарів.

Доповнення

В середу, 31 липня, в Ірані під час авіаудару був убитий один із лідерів палестинського бойового угруповання ХАМАС Ісмаїл Ханія.  У відповідь на вбивство Ханії Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї наказав завдати прямого удару по Ізраїлю. 

1 серпня армія оборони Ізраїлю заявила про ліквідацію командира військового крила ХАМАС Мухаммеда Дейфа - другої особи в керівництві терористичної організації в Газі.

Блінкен передав Ірану послання після вбивства ватажка ХАМАС - ЗМІ

Популярні

Новини по темі