biznesmeny-ta-sponsory-demokrativ-zaklykaly-baidena-vyity-z-prezydentskoi-honky-wp

Бізнесмени та спонсори демократів закликали Байдена вийти з президентської гонки - WP

 • 21079 переглядiв

У США лідери бізнесу та активісти, що підтримують демократів закликали Джо Байдена вийти з президентських перегонів. Про це пише The Washington Post, передає УНН.

Деталі

Лист, який підписали щонайменше 168 передали високопосадовцям Білого дому.

Ми з повагою закликаємо вас відмовитися від своєї кандидатури на переобрання заради нашої демократії та майбутнього нашої нації

- йдеться в документі. 

Лист був організований Leadership Now Project, групою, заснованою у 2018 році у відповідь на зростаючу стурбованість щодо загроз демократичним нормам.  Як зауважив співрозмовник видання, його доставили кільком радникам Білого дому.

Байден вагається між згодою та непокорою на тлі закликів до змін після поразки на дебатах04.07.24, 09:48

У листі, який група передала в п’ятницю, високо оцінювалися десятиліття державної служби Байдена.

У цей вагомий для нашої нації момент настав час закріпити вашу спадщину, передавши факел — як це зробив Джордж Вашингтон

- йдеться в листі.

Серед підписантів Крісті Волтон, невістка-мільярдерка засновника Walmart; колишній комісар НФЛ Пол Дж. Тальябу; інвестор-мільярдер Майк Новограц; колишній керівник Google Нін Мосбергер-Тан; Керуючий директор Warburg Pincus Харша Марті; професор Гарвардської школи права Лоуренс Лессіг та багато інших відомих у США осіб.

Доповнення

Водночас генеральний директор Leadership Now Project Даніелла Баллу-Аарес, яка працювала в адміністрації Обами, відмовилася коментувати лист.

За її словами, якщо Байден залишиться кандидатом, вона очікує, що всі члени групи продовжуватимуть підтримувати його проти Трампа. А втім, вона підкреслила, що зараз у Байдена набагато більше шансів програти, ніж виграти, якщо він залишиться кандидатом.

Bloomberg: Демократична партія може висунути Байдена кандидатом у президенти 21 липня02.07.24, 00:08

Нагадаємо

Президент США Джо Байден назвав причину свого невдалого виступу на дебатах із Дональдом Трампом, що відбулися минулого тижня. Він вказав, що перед дебатами подорожував світом, тому "ледь не заснув на сцені".

Популярні

Новини по темі

"Бабусина хатка" запрошує до себе в гості двох людей

 • 146499 переглядiв

Війська рф атакували Херсонщину: є загибла, та поранені

 • 21987 переглядiв