bilyi-dim-viiskova-spivpratsia-rf-i-kndr-zahrozhuie-ne-tilky-ukraini

Білий дім: військова співпраця рф і КНДР загрожує не тільки Україні

 • 31623 переглядiв

Джон Кірбі заявив, що росія використовує північнокорейські ракети проти України. США вважають, що військова співпраця рфі КНДР небезпечна для України та Індо-Тихоокеанського регіону.

Військова співпраця росії та КНДР небезпечна не тільки для України, але й і для Індо-Тихоокеанського регіону. Про це у понеділок, 12 серпня, заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу, передає УНН.

Деталі

Кібрі вказав, що останніми тижнями і місяцями США бачили, як росіяни використовували північнокорейські балістичні ракети у своїх ударах по Україні. За його словами,  путін наразі "у відчаї". 

 "Він відчайдушно потребує допомоги і військового потенціалу, тому що експортний контроль і санкції перетворили економіку, яка була в нього до цієї війни, на економіку воєнного часу.  І він у відчаї звертається по допомогу до таких країн, як Іран і Північна Корея", -  заявив Кірбі. 

За словами Кірбі, військова співпраця росії та КНДР небезпечна не тільки для жителів України. "Це також небезпечно для Індо-Тихоокеанського регіону.  Будь-яке уявлення про зростаючі оборонні відносини між Північною Кореєю і росією матиме наслідки для нашої колективної безпеки і наших вимог до національної безпеки в Індо-Тихоокеанському регіоні", - вказав Кірбі. 

Він також розповів, що США робитимуть кроки, щоб пом'якшити ризики, наскільки це можливо, не тільки самостійно, а й разом з союзниками і партнерами.

Нагадаємо 

Фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз під час дослідження уламків дійшли висновку, що нещодавні удари по Київській області росіяни завдавали ракетами виробництва КНДР. 

Популярні

Новини по темі