bilyi-dim-khoche-otrymaty-poiasnennia-vid-ukraintsiv-vashynhton-pro-sytuatsiiu-u-kurskii-oblasti-rf

Білий дім хоче отримати пояснення від українців: Вашингтон про ситуацію у курській області рф

 • 41589 переглядiв

Вашингтон не змінив політику щодо ударів по РФ американською зброєю. Білий дім хоче отримати пояснення від України щодо ситуації в Курській області.

Білий дім не змінив своєї  позиції щодо використання американської зброї для ударів по території рф. Також Вашингтон хоче отримати пояснення від Києва щодо ситуації у курській області росії. Про це заявив представник Ради з нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає Голос Америки, пише УНН.

Деталі

Представник Білого дому не став коментувати ймовірний наступ Сил оборони України у курській області росії. На прохання журналістів він відповів, що "дозволить українцям говорити про свої операції".

За його словами, за відповідними коментарями слід звертатись до сил оборони України. 

Ми зосередимось на тому, щоб вони мали те, що їм потрібно, щоб захистити себе. Я також хотів би додати, що у нашій політиці щодо сприяння або заохочення ударів усередині Росії немає змін – поза межами того, що ми дозволили їм робити з наданою зброєю в минулому, коли йдеться про удари по безпосередніх загрозах просто через кордон.

- заявив Кірбі. 

Він також додав, що Вашингтон хоче зв'язатись з представниками України для більшого розуміння ситуації у курській області росії.

Після заяв про прорив кордону на Курській АЕС посилили безпеку07.08.24, 19:52

Наостанок додам, – як ви б і очікували, ми звернемося до наших українських колег, щоб мати трохи краще розуміння

- наголосив представник Ради з нацбезпеки Білого дому.

Нагадаємо

Речник Європейської комісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано на тлі подій у курській області рф заявив, що Україна має право на самозахист, зокрема й удари по російській території.

Популярні

Новини по темі