ukenru
bilshe-niyakoyi-rosiyskoyi-drami-stolichniy-teatr-imeni-lesi-ukrayinki-zminyuye-nazvu

Більше ніякої російської драми: столичний театр імені Лесі Українки змінює назву

 • 318747 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Колектив театру Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки вирішив прибрати з назви "російську драму", передає УНН.

Деталі

Як повідомив Генеральний директор – художній керівник Михайло Резнікович, у ці тривожні дні не може бути двох різних точок зору щодо того, що відбувається сьогодні в Україні.

"Не може бути двох різних точок зору і щодо офіційного оформлення вже давно визрілого у колективі театру рішення про зміну назви Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки.

Я і увесь колектив Театру бажаємо нашій країні перемоги та сподіваємося якнайшвидше зустріти глядачів у стінах Театру під мирним небом", - написав Михайло Резнікович.

Додамо, що нова назва закладу - Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки.

Додамо

Рішення проперейменування театру підтримав міністр культури Олександр Ткаченко.

"Давайте разом підтримаємо лайком правильне і довгоочікуванне рішення театру ім. Лесі Українки. Працівники столичного театру змінять назву на Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки. Від мене і кожного українця для них три так. Закликаю всіх наслідувати такому прикладу!" - написав Ткаченко у Facebook.

За його словами, підставою для офіційної зміни назви закладу у державному реєстрі юридичних осіб є наказ МКІП про внесення відповідних змін до статуту театру.

"Чекаю на такий наказ від керівництва і вже готовий його підписувати", - резюмував міністр.

Українські Національні Новини

Суспільство