ukenru
bilorus-zakupila-norvezku-naftu-yak-alternativu-rosiyskiy

Білорусь закупила норвезьку нафту як альтернативу російській

 • 13312 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Білорусь закупила 80 тисяч тонн нафти в Норвегії. Про це з посиланням на державний концерн "Белнефтехим" повідомляє агентство БЕЛТА, передає УНН.

"Білоруська нафтова компанія закупила партію норвезької нафти. Йдеться про 80 тис. т. Вона призначена для переробки на "Нафтан", - повідомили в пресслужбі.

Як пояснили у концерні, нафта постачатиметься через Клайпедський порт. "Поставка намічена в 20-х числах січня", - додали в "Белнефтехим". Нафта буде доставлена до Білорусі залізничним транспортом.

Перспективи подальших поставок норвезької нафти в Білорусь в концерні не уточнили.

Додамо, Росія 1 січня зупинила постачання нафти в Білорусь через недосягнення домовленостей щодо ціни. Білоруські НПЗ (Мозирський НПЗ і "Нафтан") знизили завантаження до технологічного мінімуму. В "Белнефтехим" заявили, що готові забезпечити потреби внутрішнього ринку в автомобільному паливі в повному обсязі. Експорт нафтопродуктів був тимчасово припинений. 4 січня "Белнефтехим" повідомив про домовленість з російською компанією на поставку першої партії нафти, що закуповується за ціною без премії. Водночас уряд Білорусі повідомляв, що вивчаються всі можливі варіанти альтернативних поставок.

Українські Національні Новини

Економіка