bilorus-vnesla-yadernu-zbroiu-do-svoiei-viiskovoi-doktryny

Білорусь внесла ядерну зброю до своєї військової доктрини

 • 31346 переглядiв

Міністр оборони Білорусі Віктор Хренін 16 січня у Мінську представив проєкт оновленої військової доктрини, яка виходить із тісних союзницьких відносин із Росією. Вперше передбачено можливість застосування ядерної зброї. Про це пише Washington Post, передає УНН.

Деталі

Торік Кремль оголосив про розміщення у Білорусі тактичної ядерної зброї, не уточнивши її кількості. Росія заявила, що залишить за собою контроль над цією зброєю, призначеною для застосування на полі бою. Було також зазначено, що йдеться про зброю малого радіусу дії та порівняно невелику потужність.

Секретар Ради безпеки Білорусі Олександр Вольфович заявив, що розміщення російської ядерної зброї на білоруській території має бути стримуванням агресії з боку Польщі, члена НАТО.

Білорусь жоден народ не розглядає як свого ворога, попри дії їхніх урядів. Це ключове посилання, дух Військової доктрини

заявив Віктор Хренін.

У проекті оновленої Військової доктрини з'явилася нова глава, де позначені союзницькі зобов'язання Білорусі. Під час її підготовки враховувався і досвід Казахстану, який пережив "спробу держперевороту.

За результатами розгляду проєкту Військової доктрини на засіданні Ради безпеки 16 січня документ буде доопрацьовано і надалі внесено на затвердження Всеукраїнських народних зборів.

Ядерний реактор КНДР запрацює наступного літа – Міноборони Південної Кореї30.12.23, 02:56

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Обстріл Харкова: кількість постраждалих зросла до 17

     • 29507 переглядiв

    Іран завдав ударів по Пакистану

     • 26004 переглядiв

    Google надасть уряду України 5 тисяч ключів безпеки – Федоров

     • 43228 переглядiв

    російські військові обстріляли 7 громад Сумської області

     • 25986 переглядiв

    Франція передасть Україні ще 40 крилатих ракет SCALP — Макрон

     • 32341 переглядiв