ukenru
bilorus-prograla-sloveniyi-zayavku-na-rotatsiyu-mistsya-u-radi-bezpeki-oon

білорусь програла Словенії заявку на ротацію місця у Раді Безпеки ООН

 • 343391 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. білорусь програла Словенії заявку на ротацію місця в Раді Безпеки ООН, яка складається з 15 членів, передає УНН посилаючись на Bloomberg.

Деталі

Генеральна асамблея у складі 193 країн проголосувала за обрання п'яти непостійних членів Ради Безпеки на 2024-2025 роки.

Словенія здобула місце, перемігши білорусь. Словенія отримала 153 голоси, а білорусь – 38 голосів.

«Держави-члени ООН, безперечно, вирішили, що серйозні порушення прав людини в білорусі та обілення російських звірств в Україні позбавляють її права брати участь у Раді Безпеки, найважливішому органі захисту прав людини», — заявив директор Human Rights Watch по роботі з ООН Луї Шарбонно.

Південна Корея отримала місце і увійшла до чотирьох інших обраних країн, включаючи Гайану, Сьєрра-Леоне та Алжир.

П'ять нових непостійних членів замінять Албанію, Габон, Гану, Об'єднані Арабські Емірати та Бразилію, термін повноважень яких спливає 31 грудня.

Доповнення

Рада Безпеки ООН складається з 15 членів, п'ять із яких є постійними і мають право вето: Китай, росія, Франція, Велика Британія та США.

10 членів, що чергуються, не мають права вето, але вони головують у раді протягом місяця протягом свого терміну, що дозволяє їм брати участь у дискусіях групи з таких важливих питань, як вирішення конфліктів.

Українські Національні Новини

Новини Світу