ukenru
belgiya-vidala-ukaz-yakiy-dozvolyaye-obmezhennya-na-eksport-likiv-v-umovakh-krizi

Бельгія видала указ, який дозволяє обмеження на експорт ліків в умовах кризи

 • 1291335 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Бельгія видала указ, який дозволяє обмеження на експорт ліків у разі кризи, повідомив міністр охорони здоров'я, інформує УНН.

Деталі

Франк Ванденбрук сказав бельгійському телеканалу LN24, що указ забезпечує правову основу для тимчасової заборони експорту деяких основних ліків.

За його словами, такий список ще не складено і не опубліковано, але підготовка ведеться на випадок подальшого збільшення тиску на постачання ліків до Бельгії.

Він зауважив, що указ дозволяє уряду обмежувати експорт у разі їх відсутності, якщо це є основні ліки або у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Заборона буде застосовуватися до основних лікарських засобів, які істотно впливають на життя пацієнта і для яких немає іншого схваленого препарату з таким же терапевтичним ефектом.

Заборона на експорт набуде чинності після того, як Федеральне агентство з лікарських засобів та товарів медичного призначення зафіксує відсутність цих основних лікарських засобів як «ймовірне» або «підтверджене» протягом як мінімум одного місяця, додали у відомстві.

Міністр також згадав про брак лікарів загальної практики.

В останні тижні відділення невідкладної допомоги та кабінети лікарів були переповнені сплеском сезонних вірусів, що посилює нестачу робочої сили в медичній професії. Жителів Брюсселя закликали не звертатися до відділень невідкладної допомоги лікарень через зимові віруси.

Українські Національні Новини

Здоров'я