ukenru
balukh-virishiv-pripiniti-goloduvannya

Балух вирішив припинити голодування

 • 11390 переглядiв

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. Український політв'язень Володимир Балух вирішив припинити голодування. Про це він написав у своєму листі, який опублікувала "Кримська правозахисна група", передає УНН. 

"Я звертаюсь до Вас в останні дні свого перебування в полоні в Сімферопольському СІЗО.....Використавши останній шанс віднайти в каральній системі окупанта бодай шпарину, де б жевріли паростки здорового глузду або натяку на честь, я вирішив припинити режим голодування", - написав Балух. 

Він також додав, що "в разі фізичної або психічної смерті прошу не залишати моє тіло на окупованій території. Місце перебування тіла лишаю обрати своїй родині, — я б волів, щоб це була сільська місцина на березі Дніпра неподалік Києва…"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна передасть до суду докази побиття Балуха - МЗС

Нагадаємо, підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму не доставляє українського активіста в Криму Володимира Балуха з Сімферопольського СІЗО до зали суду, щоб запобігти його "емоційній реакції".

Засуджений в анексованому Росією Криму Володимир Балух продовжує безстрокову голодовку, яку він оголосив 19 березня 2018.

Нагадаємо, 24 вересня "Верховний суд" Криму переніс засідання з приводу апеляційної скарги на вирок кримському активісту Володимиру Балуху в зв'язку з тим, що активіста не доставили з СІЗО в будівлю суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балух може вийти на свободу вже через рік - адвокат

Українські Національні Новини

Політика