baiden-ne-poide-na-olimpiadu-do-paryzha-khto-ocholyt-delehatsiiu-ssha-na-tseremonii-vidkryttia

Байден не поїде на Олімпіаду до Парижа: хто очолить делегацію США на церемонії відкриття

 • 17124 переглядiв

Президент Байден не буде присутній на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі. Перша леді Джилл Байден і другий джентльмен Дуглас Емхофф очолять делегації США на церемоніях відкриття та закриття відповідно.

Президент США Джо Байден не поїде на Олімпіаду в Париж. Натомість на церемонії відкриття Олімпійських ігор делегацію США очолить перша леді - Джил Байден, а на церемонії закриття - другий джентльмен США Дуглас Емхофф, передає УНН із посиланням на Білий дім.

"Президент Джозеф Р. Байден-молодший оголосив про призначення чотирьох президентських делегацій до Парижа, Франція, для участі в церемоніях відкриття та закриття та подіях Олімпійських і Паралімпійських ігор у Парижі 2024 року", - йдеться у повідомленні Білого дому.

російські хакери поширюють діпфейки про Олімпіаду у Парижі. В Україні припускають - інформатаки можуть стати інтенсивнішими04.06.24, 16:58

Деталі

Доктор Джилл Байден, перша леді Сполучених Штатів, очолить делегацію на відкритті Олімпійських ігор. Церемонія відкриття відбудеться 26 липня 2024 року.

Пан Дуглас Емхофф, другий джентльмен Сполучених Штатів, очолить делегацію на закритті Олімпійських ігор. Церемонія закриття відбудеться 11 серпня 2024 року.

Поважна Теммі Дакворт, сенатор США, очолить делегацію на відкритті Паралімпійських ігор. Церемонія відкриття відбудеться 28 серпня 2024 року.

Шановний Ксав’єр Бесерра, секретар Департаменту охорони здоров’я та соціальних служб США, очолить делегацію на закритті Паралімпійських ігор. Церемонія закриття відбудеться 8 вересня 2024 року.

"Окремі члени кожної президентської делегації будуть оголошені пізніше", - додали у Білому домі.

Олімпіада-2024: аналітики прогнозують, що США стане лідером за кількістю медалей 26.06.24, 15:41

Популярні

Новини по темі