baiden-doruchyv-sekretnii-sluzhbi-harantuvaty-povnu-bezpeku-trampu-pislia-zamakhu

Байден доручив Секретній службі гарантувати повну безпеку Трампу після замаху

 • 55376 переглядiв

20-річний стрілець намагався вбити колишнього президента США Дональда Трампа на передвиборчому мітингу в Пенсильванії, поранивши Трампа і ще двох осіб, перш ніж був убитий співробітниками Секретної служби.

Президент США Джо Байден заявив, що доручив Секретній службі гарантувати повну безпеку свого попередника та кандидата у президенти Дональда Трампа після замаху на нього. Глава США повідомив, що мотиви того, хто стріляв, не встановлені, і закликав не спекулювати на цій темі до з'ясування всіх обставин. Він пообіцяв, що розслідування буде швидким, але ретельним. Про це пише АР, передає УНН.

Деталі

Американський президент також дав доручення Секретній службі США переглянути заходи щодо забезпечення безпеки на з'їзді Республіканської партії до Мілуокі. За його словами, замах "суперечить усьому, за що ми виступаємо". Він також уточнив, що поговорив телефоном із Дональдом Трампом, експрезидент США зараз "відновлюється".

Контекст

Стрілянина на передвиборчому мітингу Дональда Трампа відбулася у Пенсильванії 13 липня. Дональда Трампа було поранено у вухо. Одна людина загинула, ще двоє постраждали. За даними Федерального бюро розслідувань (ФБР) США, нападник – це 20-річний Томас Метью Крукс. Стрілка вбили співробітники Секретної служби невдовзі після замаху.

"Американці хочуть президента, а не диктатора" - Байден заявив, що не зійде з виборчих перегонів13.07.24, 13:32

Популярні

Новини по темі

Меланія Трамп відреагувала на замах на Дональда Трампа

 • 43417 переглядiв

Ворог вдарив з авіації по селу Богуславка на Харківщині

 • 49196 переглядiв

В Києві та області у понеділок не нижче 35 градусів жари

 • 48925 переглядiв