ukenru
avtomaty-kulemety-ta-hranatomety-ssha-peredaly-ukraini-tysiachi-odynyts-konfiskovanoi-iranskoi-zbroi

Автомати, кулемети, та гранатомети: США передали Україні тисячі одиниць конфіскованої іранської зброї

 • 44499 переглядiв

США передали Україні тисячі одиниць конфіскованої в Ірану стрілецької зброї та боєприпасів, у тому числі понад 5 000 штурмових гвинтівок, кулеметів, снайперських гвинтівок, протитанкових гранатометів та понад 500 000 набоїв калібру 7,62 мм.

Минулого тижня, США передали України тисячі одиниць конфіскованої в Ірану стрілецької зброї та набоїв. Про це повідомляє Центральне командування США (CENTCOM), передає УНН.

Деталі 

Зазначається, що зброю доправили 4 квітня. Так, Україна отримала понад 5 тисяч автоматів, кулеметів, снайперських гвинтівок та протитанкових гранатометів.

Також до передачі увійшло понад 500 тисяч патронів калібру 7,62 мм.

Це достатньо матеріальних засобів, щоб оснастити одну українську бригаду стрілецькою зброєю. Ця зброя допоможе Україні захиститися від вторгнення росії

- заявили у CENTCOM.

Україна програє війну, якщо США не схвалять допомогу - Зеленський08.04.24, 20:31 • [views_0]

Доповнення

Як пояснили в командуванні, уряд отримав право власності на цю зброю 1 грудня 2023 року через цивільні позови міністерства юстиції щодо конфіскації проти Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Ірану.

Боєприпаси передавалися від КВІР хуситам в Ємені в порушення резолюції 2216 Ради Безпеки ООН. Американським військовим вдалося їх перехопити, коли їх таємно перевозили на цивільних кораблях.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба очікує, що заблокована американська військова допомога надійде до листопада.