ukenru
auditorska-sluzhba-vidmovilasya-pereviryati-mkhp-na-vimogu-sbu

Аудиторська служба відмовилася перевіряти МХП на вимогу СБУ

 • 28210 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Державна аудиторська служба отримала вказівку від Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ перевірити агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт". Втім, така вказівка була відхилена. Про це УНН повідомили у відомстві.

Аудитори пояснили, що СБУ не надала законних підстав для проведення позапланової перевірки.

"Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України відповідного рішення суду Держаудитслужбі не надано, що унеможливлює у такий спосіб провести зазначений контрольний захід", - йдеться у повідомленні аудиторської служби.

Тож перевіряти МХП будуть у IV кварталі, в межах компетенції, додали у відомстві.

Зазначимо, що прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив про необхідність ліквідації Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки, аби "остаточно відвадити правоохоронців і силовиків від бізнесу".

Як повідомлялося раніше, "Миронівський хлібопродукт" Косюка є одним з найбільших платників податків країни у сфері АПК та головним експортером курятини.

Раніше Президент Володимир Зеленський заявляв про необхідність перевірки виплат дотацій МХП. Втім, силовики почали перевіряти усіх отримувачів агродотацій, чим викликали шквал обурення з боку фермерів.

У найбільшій інвестиційній групі Dragon Capital вважають перевірки в "МХП" та АрселорМіттал тиском на бізнес.

У МінАПК тим часом стверджують, що жодних порушень виплат агродотацій не було. Компенсації виплачувалися згідно з затвердженими державними програмами.

Українські Національні Новини

Економіка