ukenru
apple-vidalila-storonni-dodatki-dlya-batkivskogo-kontrolyu-cherez-politiku-bezpeki

Apple видалила сторонні додатки для батьківського контролю через політику безпеки

 • 8351 переглядiв

КИЇВ. 30 квітня. УНН. Корпорація Apple пояснила видалення додатків для батьківського контролю низки сторонніх розробників з магазину додатків App Store через те, що вони не відповідали вимогами політики корпорації в частині безпеки і конфіденційності користувачів. Про це повідомляє УНН з посиланням на заяву Apple.

"Нещодавно ми видалили кілька додатків з функцією батьківського контролю з App Store і зробили це з простої причини - вони ставлять під загрозу конфіденційність і безпеку користувачів", - відзначили в повідомленні Apple.

У корпорації підкреслили, що видалення додатків сторонніх розробників для батьківського контролю з App Store - це не питання конкуренції, а питання безпеки. "Apple завжди підтримувала сторонні додатки в App Store, які допомагають батькам керувати пристроями своїх дітей. І в цій категорії додатків, і в кожній іншій категорії ми прагнемо надати конкурентоспроможну інноваційну екосистему", - резюмували в компанії.

У компанії пояснили, що за останній рік деякі з додатків з функцією батьківського контролю стали використовувати глибоко проникаючу технологію (Mobile Device Management, MDM), яка надає сторонній контроль і доступ до пристрою, а також до інформації, яка включає місце розташування користувача, сценарії використання додатка, доступ до електронної пошти, камері і історії перегляду сторінок в інтернеті.

Незважаючи на те, що застосування подібної технології допускається в корпоративних цілях, але коли мова йде про приватний споживача, впевнені в Apple, установка контролю MDM на пристрої клієнта дуже ризикована, і є явним порушенням політики App Store.

Нагадаємо, засновник і генеральний директор виробника смартфонів Xiaomi Лей Цзюнь проспорив 1 млрд юанів (148,4 млн дол.) главі найбільшого в Китаї виробника кондиціонерів Gree Electric Appliances Inc. Дун Мінчжу.

Українські Національні Новини

Технології