ukenru
aktivisti-prigrozili-pidpaliti-budinok-golovi-ksu-tupitskogo

Активісти пригрозили підпалити будинок голови КСУ Тупицького

 • 24591 переглядiв

Київ. 3 листопада. УНН. Активісти декількох громадських організацій збираються поїхати під будинок голови Конституційного суду України Олександра Тупицького. Про це заявив лідер однієї з громадських організацій Сергій Хаджинов на своїй Facebook-сторінці, передає УНН.

Згідно з анонсом події, автопробіг активістів відбудеться в суботу, 7 листопада з центру Києва до будинку Олександра Тупицького.

"Якщо в суботу невідомий патріот підпалить хату Тупицького, я від неї прикурю і запощу селфач. Тепер кожен робить, що вважає за потрібне. Південний Судан так Південний Судан. Запрошуємо всіх. Але без символіки. Тільки прапори України", - написав Хаджинов.

Нагадаємо, депутати Верховної Ради закликали суддів КСУ добровільно піти у відставку, відповідне звернення вже підписало понад 150 народних обранців.

Раніше суддя КСУ Ігор Сліденко заявив, що Україна на півроку може залишитися без роботи Конституційного суду, який є єдиним регулятором прийняття законів Верховною Радою.

Нагадаємо, 28 жовтня судді Конституційного Суду України написали заяву до Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова щодо тиску на них.

Раніше Конституційний суд України визнав такою, що не відповідає Конституції України, статтю 366-1 ККУ, яка передбачає відповідальність за брехню в декларації. Доступ до реєстру е-декларацій був закритий.

29 жовтня було екстрено скликано засідання РНБО. Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що низка останніх подій, пов’язаних з рішенням КСУ, дає вагомі підстави вважати, що існує цілісний план, спрямований проти основ української державності. Президент Володимир Зеленський закликав правоохоронців встановити всі деталі, які привели до рішення КСУ.

Українські Національні Новини

Політика