adidas-prybrav-reklamu-krosivok-z-belloiu-khadid

Adidas прибрав рекламу кросівок з Беллою Хадід

 • 30157 переглядiв

Adidas видалив фото Белли Хадід з реклами кросівок SL72 після критики з боку Ізраїлю. Компанія вибачилася за ненавмисний зв'язок з трагічними подіями Олімпіади-1972 та перегляне рекламну кампанію.

Німецький виробник спортивного одягу Adidas прибрав фото американської моделі Белли Хадід з реклами спортивного взуття, яке вперше випустили до Олімпійських ігор у Мюнхені 1972 року. Під час цієї події палестинська група "Чорний вересень" увірвалася в Олімпійське селище і вбила 11 членів ізраїльської команди, передає The Guardian, передає УНН.

Деталі

Своє обурення через участь Хадід у рекламі кросівок висловив Ізраїль.

"Белла Хадід — наполовину палестинська модель, яка має історію поширення антисемітизму і закликів до насильства проти ізраїльтян та євреїв. Вона та її батько часто пропагують антисемітські змови проти євреїв", — повідомив офіційний акаунт країни в мережі X.

У заяві Adidas йдеться, що реклама взуття SL72 "обʼєднує широке коло партнерів". Водночас компанія Adidas усвідомлює, що встановила звʼязки з трагічними історичними подіями, але додає, що це було ненавмисно. Фірма попросила вибачення, вона перегляне свою рекламну кампанію.

Водночас неясно, яких саме змін очікувати. Інші рекламні зображення, на яких показані амбасадори бренду Adidas, зокрема французький футболіст Жюль Кунде, американський репер A$AP Nast і китайська модель Сабріна Лан, залишаються в мережі.

Протягом років Белла Хадід критикувала ізраїльський уряд і підтримувала палестинців, а 23 жовтня 2023 року зробила заяву в Instagram, оплакуючи втрату невинних життів, і закликала підписників підтримувати цивільних у Газі.

Стрілок Трампа з'явився в рекламі BlackRock у 2022 році - Bloomberg15.07.24, 14:17

Популярні

Новини по темі

Adidas прибрав рекламу кросівок з Беллою Хадід

 • 30157 переглядiв