ukenru
a-parubiy-mi-povinni-vimagati-povernennya-v-yanukovicha-v-ukrayinu

А.Парубій: ми повинні вимагати повернення В.Януковича в Україну

 • 9856 переглядiв

КИЇВ. 24 листопада. УНН. Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголосив на тому, що саме українські слідчі повинні зачитати обвинувачення екс-президенту України Віктору Януковичу та наполягати на його повернення в Україну. Про це він сказав в прямому ефірі телеканалу "112 Україна", передає УНН.

"Я думаю, що головне, що мають зробити українські слідчі, це зачитати обвинувачення В.Януковичу, для того, щоб ми могли впровадити справу і щоб ми могли швидше завершити ті розслідування, які є по злочинах", - наголосив А.Парубій.

Також Голова Верховної Ради зазначив, що все що було на Майдані, і те, що було після Майдану – це відповідальність В.Януковича, який просто став маріонеткою В.Путіна в Україні.

"І я думаю, що якщо буде будь-який контакт, ми повинні вимагати його повернення в Україну і повинні зачитати йому звинувачення згідно українського Кримінального кодексу", - додав А.Парубій.

Нагадаємо, В.Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на Майдані Незалежності в Києві. Відтоді він переховується на території Росії, яка не відповідає на запити України про його видачу в рамках міжурядових домовленостей.

Також нагадаємо, столичний суд вирішив допитати по відеозв’язку В.Януковича 25 листопада.

Як повідомляв УНН, за словами адвоката В. Януковича, допит відбудеться, вже провели тестовий дзвінок.

Українські Національні Новини

Політика