a-50-buv-ochyma-voroha-humeniuk-pro-znyshchenyi-litak-rf-nad-akvatoriieiu-azovskoho-moria

А-50 був "очима ворога": Гуменюк про знищений літак рф над акваторією Азовського моря

 • 25147 переглядiв

Сили оборони України збили російський літак А-50, який використовувався для розвідки та наведення ракетних ударів. Очікується, що це суттєво вплине і, можливо, відтермінує майбутні ракетні атаки на Україну.

Знищений Україною російський літак А-50 використовувався для спостереження, наведення ракетних ударів та фактично був "очима ворога". Про це повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час брифінгу, передає кореспондентка УНН.

В будь-якому випадку фіксуємо збиття обох одиниць і це позбавлення ворога двох одиниць авіації. При чому не простих одиниць авіації, а тих на яких розгорталися відповідні командні пункти. Один з них А-50 слугував фактично очима ворога, тому що саме за допомогою цієї машини і апаратури, яка передбачала його діяльність, ворог спостерігав за нашою територією, здійснював наведення потужних ракетних ударів і саме за допомогою А-50 викривалася максимально ситуація з майбутніми цілями. Тому будемо розраховувати на те, що такий удар буде досить чуттєвим і щонайменше відтермінує майбутні ракетні ураження території України

- сказала Гуменюк.

Нагадаємо

  Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що Сили оборони України знищили ворожий літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління противника Іл-22. 

прессекретар президента рф дмитро пєсков заявив, що кремль не володіє інформацією про російські літаки, збиті над Азовським морем.

Дотягнув до аеродрому: з'явилось фото підбитого над Азовським морем Іл-2215.01.24, 14:58

Ганна Оніщенко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Шольц пропустить форум у Давосі

     • 25135 переглядiв