8-hromad-kyivshchyny-otrymaly-12-shkilnykh-avtobusiv-vid-inozemnykh-partneriv

8 громад Київщини отримали 12 шкільних автобусів від іноземних партнерів

 • 16104 переглядiв

Київська область отримала 12 шкільних автобусів від Середньочеського краю Чехії для 8 громад. Понад 600 дітей зможуть користуватися цими автобусами для підвезення до шкіл з нового навчального року.

Громади Київщини отримали шкільні автобуси для організованого підвезення дітей до навчальних закладів. Всього громадам було передано 12 автобусів. Про це повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко, передає УНН.

Деталі

8 громад Київщини отримали шкільні автобуси для організованого підвезення дітей до навчальних закладів. 12 автобусів відвозитимуть дітей до шкіл вже з початку нового навчального року. Це гуманітарна допомога від Середньочеського краю Чехії. Домовитися про отримання автобусів вдалося на полях Міжнародного Саміту міст і регіонів, який відбувся у межах діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

- повідомив Кравченко.

Зазначається, що автобуси будуть передані Пірнівській, Зазимській, Калинівській, Узинській, Березанській, Фурсівській, Кожанській та Бориспільській громадам.

"Понад 600 дітей цих громад віднині зможуть користуватися послугами шкільних автобусів. Потреба у шкільних автобусах вкрай висока. Понад 33,5 тис. дітей Київщини проживають поза межами пішої доступності до шкіл і потребують постійного підвезення. Київщина також отримала понад 91 млн грн гривень субвенції на закупівлю шкільних автобусів. Разом із громадами вже працюємо над їх придбанням", - додав Кравченко.

Нагадаємо

У червні Кабінет міністрів ухвалив рішення про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання шкільних автобусів у 2024 році обсягом 1 млрд гривень.

На Київщині уклали вже 10 ЕСКО-договорів для енергоефективності - Кравченко03.08.24, 14:10

Популярні

Новини по темі