ukenru
35-krain-vzhe-daly-zghodu-vidpravyty-viiskovykh-ta-politsiiu-do-frantsii-na-chas-olimpiady-zmi

35 країн вже дали згоду відправити військових та поліцію до Франції на час Олімпіади - ЗМІ

 • 62850 переглядiв

Франція запрошує військових, поліцейських і цивільних співробітників з 45 іноземних країн доєднатися до забезпечення безпеки на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі.

Франція звернулася до 45 іноземних держав з проханням надати кілька тисяч додаткових військових, поліцейських і цивільних співробітників для забезпечення безпеки Олімпійських ігор в Парижі цього літа. 35 з них вже погодилися об'єднати зусилля для забезпечення безпеки ігор. Як пише УНН, про це з посиланням на урядові джерела повідомляє Reuters.

Деталі

Країна планує щодня залучати близько 45 000 французьких поліцейських і сил безпеки, 20 000 приватних охоронців і близько 15 000 військових для захисту заходу.

При цьому французький уряд підвищив рівень безпеки до найвищого за останні дні.

Контекст безпеки, особливо в останні тижні, означає надзвичайну пильність щодо безпеки цих Олімпійських ігор

- заявив виданню французький військовий чиновник.

За даними французького уряду і джерела в міністерстві внутрішніх справ, в січні було зроблено запит до 45 країн з проханням про допомогу в посиленні потенціалу більш ніж 2 000 осіб, як військових, так і невійськових.

Прохання про допомогу стосувалося як військових, так і поліцейських місій, включаючи моторизовані і кінні бригади, експертів з підробки документів, фахівців з розмінування, спеціалістів з боротьби з безпілотниками і кінологів.

У четвер Польща заявила, що приєднується до міжнародних зусиль, відправивши війська, в тому числі кінологів зі службовими собаками. У березні Німеччина заявила, що також зробить свій внесок.

Франція готує безпрецедентні заходи безпеки на церемонії відкриття Олімпіади в Парижі07.03.24, 11:49 • [views_0]

Інші європейські союзники, включаючи Великобританію та Італію, також візьмуть участь, надавши десятки поліцейських для патрулювання вулиць, повідомили дипломати.

Джерело у французькому уряді повідомило, що на даний момент 35 країн відповіли позитивно.

Ізраїль і США також надішлють свої власні сили безпеки, повідомили джерела.

Додамо

На міжнародні спортивні заходи не рідко запрошують іноземну поліцію, щоб допомогти впоратися з великою кількістю іноземних відвідувачів, але прохання про військову допомогу надходять рідше. На останньому Чемпіонаті світу з футболу в Катарі Франція надала військову підтримку місцевій владі, відправивши кінологів та персонал для боротьби з безпілотниками.

"Це класичний підхід приймаючих країн до організації великих міжнародних заходів: так було під час Чемпіонату світу з регбі (2023 року)", - сказав представник міністерства внутрішніх справ, додавши, що 160 співробітників європейських сил безпеки були задіяні на турнірі у вересні минулого року.

Теракт у москві викликає занепокоєння у Франції щодо безпеки Олімпіади26.03.24, 03:42 • [views_0]