ukenru
16-y-den-rosiyskogo-vtorgnennya-v-ukrayinu-aktualna-informatsiya

16-й день російського вторгнення в Україну: актуальна інформація

 • 119480 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. Російські окупанти активно задіюють пропаганду на тимчасово захоплених територіях. На Херсонщині створюють свої комендатури для підтримання “порядку” у тимчасово зайнятих населених пунктах. На Чернігівщині ворог несе суттєві втрати. За гострої необхідності у поповненні підрозділів, у Ростовській області РФ, окупаційні війська навіть готові брати у свої лави ув’язнених. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, пише УНН.

Цитата

"Розпочато шістнадцяту добу героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Сили оборони України дають гідну відсіч та стримують наступальну операцію збройних сил РФ на всіх напрямках. Суттєвих змін у положенні наших військ та військ противника протягом останніх шести годин не відбулося", - вказали у Генштабі ЗСУ.

Деталі

"Щодо дій противника. На тимчасово захоплених територіях починає активно працювати агресивна російська пропаганда. Поширюючи проросійські меседжі, окупанти намагаються домовитися з місцевим населенням", - додали у Генштабі.

Як зазначається, на території Херсонської області ворог робить спроби запровадити адміністративно-поліцейський режим, створює систему комендатур для підтримання “порядку” у тимчасово зайнятих населених пунктах.

"Під час зіткнень з підрозділами Збройних Сил України, що тривають на території Чернігівської області, загарбники продовжують нести суттєві втрати. Внаслідок них особовий склад окупаційних військ на цьому напрямку деморалізований та здається у полон", - повідомили у Генштабі.

В окремих населених пунктах противник, у порушення норм Міжнародного гуманітарного права, як вказано, здійснює грабежі, взяття в заручники та страти цивільного населення.

"За гострої необхідності у поповненні підрозділів ЗС РФ та інших незаконно створених терористичних озброєних угруповань, у Ростовській області, у виправних колоніях триває робота серед ув’язнених з пропозицією приєднатись до окупаційних військ в обмін на амністію. До складу збройних сил РФ готові брати усіх, навіть і тих хто не має досвіду військової служби", - зауважили у Генштабі ЗСУ.

Доповнення

Окупанти вранці 11 березня завдали ударів по Луцьку, Дніпру, Івано-Франківську.

На аеродромі, що поблизу Луцька, прозвучали вибухи. За попередньою інформацією жертв немає.

В Івано-Франківську окупанти завдали авіаудару по аеропорту, під час атаки не спрацювала сирена.

У Дніпрі, за попередніми даними, один загиблий.

Українські Національні Новини

Суспільство