zsu-ymovirno-vykorystaly-brytanski-tanky-challenger-2-pid-chas-operatsii-u-kurskii-oblasti-zmi

ЗСУ, ймовірно, використали британські танки Challenger 2 під час операції у курській області - ЗМІ

 • 18569 переглядiв

ЗСУ ймовірно застосували британські танки Challenger 2 під час наступу в Курській області РФ. Це може бути перший випадок використання цих танків українськими військами на території рф.

Сили оборони України, ймовірно, використовували британські танки Challenger 2 під час наступу на території курської області. Про це пише Sky News з посиланням на власні джерела, передає УНН.

Деталі

У виданні зауважили, що це може стати першим випадком, коли британські танки були використані українськими військовими в бою на території рф.

Зазначається, що Велика Британія підтвердила, що Україна може вільно використовувати британську зброю на території рф, відповідно до урядової політики. Джерело телеканалу повідомило, що це стосується танків Challenger 2, і вказало, що вони були використані під час української операції, яка розпочалася 6 серпня.

Кулеба: працюємо, щоб отримати дозвіл від США бити по аеродромах на території рф 09.07.24, 20:27

Подробиці про те, як і коли українські війська розгорнули танки Challenger 2 в Курській області рф, не відомі. Не відомо також і скільки танків були задіяні під час прориву. 

Доповнення

Журналісти зауважили, що  британськими бойовими танками озброєна 82 десантно-штурмова бригада ЗСУ, яка бере участь у участь у Курській операції.

Як відомо, Лондон погодився передати Україні 14 своїх танків Challenger 2 у січні 2023 року, що спонукало Німеччину та Сполучені Штати надати свої танки.

Згідно з політикою уряду Великої Британії, використання будь-якої зброї, наданої Україні, має відповідати нормам міжнародного права. Військова допомога спрямована на те, щоб допомогти українським військовим захистити себе від російської агресії.

Нагадаємо

Радник глави Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив, що Україна не зацікавлена в окупації прикордонних регіонах росії, включно з курською областю. ЗСУ виконують завдання, пов'язані із забезпеченням безпеки навколо кордонів України.

Популярні

Новини по темі

Подоляк у справі "Північного потоку" вказав на росію - Reuters

 • 29922 переглядiв