znaly-shcho-pryidemo-ale-nichoho-ne-zmohly-vdiiaty-u-hur-rozkryly-podrobytsi-udariv-po-chf-rosii-ta-novi-morski-bezpilotnyky-magura-v5

"Знали, що прийдемо, але нічого не змогли вдіяти": у ГУР розкрили подробиці ударів по чф росії та нові морські безпілотники Magura V5

 • 34536 переглядiв

Українська розвідка підтвердила, що морські безпілотники відіграли ключову роль в проведенні успішних атак на порт в окупованому Криму та по розміщеним там російським кораблям. Також зазначається про безпілотник Magura V5, і значну підтримку Великої Британії та США у створенні флоту українських ударних морських безпілотників, які протидіють російській військово-морській присутності в Чорному морі.

В українській розвідці розповіли деталі атаки по об’єктах чорноморського флоту рф, а також важливу роль морських дронів, у створенні яких значну роль відіграли Велика Британія та США. Про це повідомляє УНН із посиланням на офіційний Telegram-канал ГУР МО України.

Деталі

Військовослужбовець Головного управління розвідки Міністерства оборони України з позивним "13", який командує флотом морських безпілотників, розповів британському виданню The Times деталі декількох успішних атак на російські кораблі у тимчасово окупованому Криму.

За словами військового, на світанку 10 листопада 2023 року українські морські безпілотники зайшли у порт, оминаючи протичовнові сітки. Помітивши дрони, росіяни відкрили кулеметний вогонь, але завадити їхньому руху не змогли. Українським силам вдалось знищити два ворожі десантні катери класів "акула" та "серна" - судна пішли на дно разом із завантаженим на борт бронетранспортером. Крім того, інший дрон вибухнув у тамтешньому ремонтному доку.

Вони (російські окупанти) знали, що ми прийдемо, але нічого не змогли вдіяти. Радість була неймовірна. Метою мого життя було затопити російський корабель, і ми затопили одразу два. (...) Тепер у нас нова мета — потопити щось більше

- сказав розвідник.

Також військовий розповів деталі про успішне ураження морськими дронами російського розвідувального корабля "Іван Хурс" та дороговартісного патрульного судна окупантів "Сергій Котов" у травні та вересні цього року. Зокрема, військовий зазначив, що "вартість усіх дронів, які використовуються в атаці, у тисячі разів нижча, ніж будівництво одного корабля на кшталт "котова" та підготовка екіпажів".

Наголошується, що українські оператори морських безпілотників змінюють підходи до війни на воді, що вже стало важливим фактором у забезпеченні свободи судноплавства у Чорному морі. Західні партнери дуже зацікавлені в цих інструментах.

Одним із таких інструментів є Magura V5 – безпілотник, який оснащений двома камерами, інфрачервоною оптикою, супутниковим модулем; має двигун потужністю 300 кінських сил, що дозволяє розвивати швидкість у 45 морських миль на годину, та боєголовку, яка важить 250 кілограмів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виписали з лікарні, але лікування продовжується: у ГУР розповіли про стан дружини Буданова після отруєння

Як вказується, нова модифікація морського безпілотника також дозволяє розставляти міни на шляху ворожих кораблів та повертатись у порт базування.

 У створенні флоту українських ударних морських безпілотників значну роль відіграли  Велика Британія та США. Результат цієї співпраці - вагомі втрати флоту терористичної росії та витіснення агресора із західної частини Чорного моря.

Нагадаємо

росія не відновила загородження, призначені для захисту Кримського мосту після затоплення, натомість надавши пріоритет ремонту військово-морської бази в Севастополі, незважаючи на відсутність ключових кораблів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перебування на території країни-агресорки і надалі буде небезпечним для зрадників та колаборантів – Юсов

Ігор Тележніков

Війна

Популярні

Новини по темі