ukenru
zmi-robliat-pershi-vysnovky-z-sudu-nad-trampom-u-spravi-pro-vyplatu-hroshei-aktortsi-za-movchannia

ЗМІ роблять перші висновки з суду над Трампом у справі про виплату грошей акторці за мовчання

 • 21850 переглядiв

Трампу висунуто звинувачення у фальсифікації ділової документації з метою приховування виплат за мовчання, щоб змусити замовкнути людей з компрометуючими історіями під час його президентської кампанії 2016 року, що, за твердженням прокурорів, було спробою незаконно вплинути на вибори.

Промови прокурорів на першому засіданні суду у процесі над колишнім американським президентом дали чіткий план того, як вони намагатимуться довести, що Дональд Трамп порушив закон, і як захист планує боротися з обвинуваченнями на кількох фронтах. Про це УНН пише з посиланням на АР.

Деталі

Видання пише, що присяжні вперше ознайомилися з доводами обвинувачення, яке вважає, що Трамп фальсифікував ділову документацію в рамках схеми, спрямованої на замовчування негативних історій про нього під час його президентської кампанії 2016 року.

Трампа звинувачують за 34 пунктами у фальсифікації внутрішньої ділової документації Trump Organization. Прокурори дали зрозуміти, що не хочуть, щоб присяжні розглядали цю справу як рутинну паперову справу. Прокурор Метью Коланжело заявив, що в основі справи лежить схема "корумпування" виборів 2016 року шляхом примусу до мовчання людей, які збиралися виступити з незручними історіями, які, як боявся Трамп, могли зашкодити його кампанії.

Докази в суді покажуть, що це не було вкиданням або комунікаційною стратегією. Це була спланована, скоординована, довготривала змова з метою вплинути на вибори 2016 року, допомогти Дональду Трампу бути обраним за допомогою незаконних витрат, щоб змусити замовкнути людей, які мали щось погане сказати про його поведінку. Це була фальсифікація виборів

- сказав Коланжело.

Звинувачення пов'язані з рахункам-фактурами та чеками, які в документації Trump Organization вважалися юридичними витратами, хоча прокурори стверджують, що насправді вони були відшкодуванням колишньому адвокату Трампа Майклу Коену за виплату 130 000 доларів порноакторці Стормі Деніелс за мовчання. Деніелс погрожувала публічно заявити, що мала позашлюбний сексуальний зв'язок з Трампом. Він каже, що цього ніколи не було.

Суддя відхилив клопотання Трампа про відтермінування судового процесу щодо приховування грошей13.04.24, 02:25 • [views_0]

Характеристики прокурорів, схоже, спрямовані на боротьбу з припущеннями деяких експертів про те, що ця справа - можливо, єдина, яка буде передана до суду до листопадових виборів - не така серйозна, як інші три справи, з якими він стикається. У цих справах Трампа звинувачують у спробі скасувати результати виборів 2020 року, які він програв президенту Джо Байдену, і в незаконному зберіганні секретних документів після того, як він залишив Білий дім.

Тим часом Трамп намагався применшити звинувачення, покидаючи залу суду в понеділок, назвавши все це "бухгалтерською" справою і "дуже незначною річчю". Але він також сказав, що все це пов'язано з виборами, які відбудуться в листопаді цього року. Трамп неодноразово заявляв, що ця справа є частиною широкомасштабної спроби демократів зашкодити його шансам на повернення на посаду президента.

Bloomberg: у Трампа закінчились гроші на адвокатів22.04.24, 03:22 • [views_0]