ukenru
zmi-kim-chen-in-nakazav-buti-gotovim-do-konfrontatsiyi-iz-ssha

ЗМІ: Кім Чен Ин наказав бути готовими до конфронтації із США

 • 15662 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин наказав своєму уряду бути готовими до конфронтації з адміністрацією президента США Джо Байдена. Цей крок був зроблений всього через кілька днів після того, як Сполучені Штати та інші країни закликали Північну Корею відмовитися від своєї ядерної програми і повернутися до переговорів. Про це пише УНН з посиланням на NPR.

Деталі

Заява Кім Чен Ина вказує на те, що він, ймовірно, посилить свій ядерний арсенал і посилить тиск на Вашингтон, щоб той відмовився від того, що Північна Корея вважає "ворожою політикою", хоча він також буде готуватися до відновлення переговорів, кажуть деякі експерти.

Центральне інформаційне агентство Кореї повідомило, що під час чергового засідання правлячої партії в четвер Кім Чен Ин детально проаналізував політичні тенденції США при президенті Джо Байдені і роз'яснив, які кроки необхідно зробити у відносинах з Вашингтоном.

Кім Чен Ин наголосив на "необхідності підготуватися як до діалогу, так і до конфронтації, особливо повністю підготуватися до конфронтації, щоб захистити гідність держави та інтереси для незалежного розвитку, а також надійно гарантувати мирну обстановку і безпеку".

Високопоставлений чиновник США по Північній Кореї Сунг Кім, як очікується, в суботу відвідає Сеул для тристоронньої зустрічі з південнокорейськими і японськими офіційними особами. Його поїздка підкреслює важливість тристоронньої співпраці в роботі по повній денуклеаризації Корейського півострова, заявив Держдепартамент.

Що було раніше

Кім Чен Ин скликав засідання Центрального комітету правлячої Робочої партії, щоб розглянути зусилля з відновлення економіки, яка серйозно постраждала через закриття кордонів через пандемію, безгосподарності на тлі санкцій під керівництвом США і шкоди від урагану. Він попередив про потенційну нестачу харчів, закликавши чиновників знайти способи збільшити сільськогосподарське виробництво. Він також закликав країну підготуватися до розширених обмежень через COVID-19, припускаючи, що Північна Корея продовжить закриття кордону та інші заходи, не дивлячись на "стрес для своєї економіки".

Контекст

У 2018-19 роках Кім Чен Ин провів серію зустрічей на вищому рівні з тодішнім президентом США Дональдом Трампом, щоб обговорити ядерний арсенал країни. Але їхні переговори провалилися після того, як Трамп відхилив заклики корейського лідера до розширення санкцій в обмін на часткову здачу свого ядерного потенціалу.

Адміністрація Байдена працювала над формулюванням нового підходу до ядерної програми Північної Кореї, який вона описує як "вивірений і практичний". Офіційні особи США припустили, що Байден буде шукати золоту середину між прямими зустрічами Трампа з Кім Чен Ином і "стратегічним терпінням" колишнього президента Барака Обами щодо стримування ядерної програми Північної Кореї.

Раніше цього тижня лідери G7 виступили із заявою, в якій закликали до повної денуклеаризації Корейського півострова і до "необоротної відмови" від ядерної і ракетної програм Північної Кореї. Вони закликали почати діалог і відновити його.

Кім Чен Ин нещодавно пригрозив розширити свій ядерний арсенал і створити високотехнологічну зброю, яка досягне материкової частини США, якщо Вашингтон не відмовиться від своєї "ворожої політики щодо Північної Кореї".

У березні військові Північної Кореї провели перші за рік випробування балістичних ракет малої дальності. 

Українські Національні Новини

Новини Світу