zhurnalisty-ft-vstanovyly-osoby-4-ditei-yakykh-rf-vyvezla-z-ukrainskykh-prytulkiv

Журналісти FT встановили особи 4 дітей, яких рф вивезла з українських притулків

 • 19253 переглядiв

Газета "Financial Times" встановила особу чотирьох українських дітей, яких росія вивезла з дитячих будинків України під час вторгнення у 2022 році. Одній дитині було дано нове російське ім'я.

Видання Financial Times встановило особи чотирьох дітей, яких росія вивезла з українських притулків. В одного з них - нове ім'я та вік, передає УНН.

Деталі

FT ідентифікувала і виявила чотирьох українських дітей, яких росія вивезла з українських притулків у перші місяці кремлівського вторгнення 2022 року, імена яких є в базі даних зниклих в Україні.

Журналісти встановили, що троє дітей наразі перебувають в оренбурзькій і тульській областях, четвертий - в анексованому Криму.

В однієї дитини нове російське ім'я та інший вік, які відрізняються від документів, виданих українським урядом. Інша дитина зображена з російською версією українського імені. У цих дітей немає згадок про українське походження, з'ясувала газета Financial Times.

Доповнення

У нещодавньому розслідуванні New York Times було підтверджено, що ще сімнадцять дітей, ідентифікованих FT на сайті з усиновлення, є українськими дітьми, і всі вони були з дитячого будинку в Херсоні.

Украина разыскивает более 19 тысяч насильно вывезенных рф детей - Зеленская05.06.2024, 17:30

Міжнародний кримінальний суд (International Criminal Court, ICC) видав ордери на арешт президента рф володимира путіна та уповноваженої з прав дитини марії львової-белової, заявивши, що вони несуть кримінальну відповідальність за воєнний злочин - незаконну депортацію дітей, нагадує Financial Times.

Кремль виправдовує свої дії, стверджуючи, що це було зроблено для їхнього захисту; президент рф Путін підписав укази, які дають змогу прискорити набуття російського громадянства українськими дітьми, вивезеними до Росії.

"Добежала до окраины города, там слякоть и собаки злые" - сотни похищенных из Украины детей оккупанты держат в региональных интернатах рф03.04.2024, 19:54

Ігор Тележніков

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Маск відмовився від позову проти OpenAI

     • 16037 переглядiв

    У Запоріжжі пролунали два вибухи

     • 22007 переглядiв

    Влада Грузії готується відкрити посольство в москві - ЗМІ

     • 16323 переглядiв

    Ворог вранці атакував "Іскандером" Одещину - ОК "Південь"

     • 25757 переглядiв

    Довбик - найкращий гравець футбольного клубу "Жирона"

     • 14013 переглядiв