zhodna-kopiika-z-zibranykh-koshtiv-na-okhmatdyt-ne-vytrachena-liashko

Жодна копійка з зібраних коштів на "Охматдит" не витрачена – Ляшко

 • 27542 переглядiв

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що зібрані кошти на відновлення "Охматдиту" не використовувались. Після завершення тендерних процедур розпочнеться відновлення пошкодженої будівлі лікарні.

Всі зібрані кошти для відновлення дитячої лікарні "Охматдит" перебувають на рахунках і не використовувались, очікуючи завершення тендерних процедур. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, в ефірі телемарафону, передає УНН.

Всі кошти перебувають на рахунках, жодна копійка з цих зібраних коштів на сьогоднішній день не витрачена. В той же час, після проведення тендеру, який відбувся саме благодійною організацією, залученням працівників "Охматдиту", які були визначені наказом генерального директора, були в засобах масової інформації озвучені певні деталі

- каже Ляшко. 

За його словами, наявні на рахунках лікарні "Охматдит" кошти дозволяють розпочати всі необхідні процеси для швидкого і якісного відновлення пошкодженої будівлі.

Він розповідає, що щодо інших будівель, зараз МОЗ очікує технічну звітність там, де є архітектурні пам'ятки. І по інших будівлях вже запустили процеси, які зроблять фінансово-економічні або передпроєктні пропозиції, яким шляхом краще рухатися. Після цього буде обговорення з командою лікарів самого "Охматдиту" і буде ухвалено остаточне рішення, яке буде погоджене з Радою відновлення "Охматдиту".

Щодо коштів, які знаходяться на благодійному фонді, працює Національна поліція по цьому питанню. Також я закликав учасників зборів даного благодійного фонду зустрітися з міністром, і я ще раз проінформую їх про всі можливі шляхи, як це правильно зробити з рахунком, який буде на казначейському рахунку. Ці кошти повністю підлягають всім фінансовим моніторингам, і державні служби, бо ми, як і озвучили, плануємо все проводити через майданчик Prozorro"

- додав Ляшко.

Нагадаємо

Сьогодні Генерального директора дитячої лікарні "Охматдит" Володимира Жовніра відсторонили від виконання обов’язків до завершення перевірок.

Популярні

Новини по темі

Завтра відключення світла не прогнозуються - Укренерго

 • 17448 переглядiв

Київський зоопарк відкрив дві нові авіарії для папуг ара

 • 15535 переглядiв