zhnyva-v-ukraini-zavershuiutsia-uzhe-treti-pid-chas-povnomasshtabnoi-viiny-shmyhal

Жнива в Україні завершуються, уже треті під час повномасштабної війни - Шмигаль

 • 21901 переглядiв

Україна завершує збір третього урожаю під час війни, зібравши 28,5 млн тонн зернових. Відкриття морського коридору дозволило експортувати 44 млн тонн зерна та вийти на довоєнні показники експорту.

Україна завершує треті жнива під час повномасштабної війни, зібравши 28,5 млн тонн зернових. При цьому завдяки українському морському коридору, якому виповнюється рік, вдалося експортувати майже 44 млн тонн зерна, а експорт загалом вийшов на довоєнні показники, повідомив у п'ятницю Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише УНН.

Деталі

"Україна завершує треті жнива під час повномасштабної війни, зібрано загалом 28,5 млн тонн зернових: 21,7 млн тонн пшениці, 5,5 млн тонн ячменю. Цей результат - кропітка щоденна робота десятків тисяч людей та ефективні урядові програми допомоги нашим аграріям", - написав Шмигаль у Telegram за підсумками засідання уряду.

При цьому, з його слів, з першого дня свого вторгнення росія робила все, аби українські порти на Чорному морі були заблоковані.

"Саме тому однією з найбільших перемог для України торік стало відкриття українського морського коридору. Більш ніж 2300 суден зайшло в чорноморські порти України за цей рік. Вантажообіг сягнув більш ніж 64 млн тонн. Майже 44 млн тонн зернових було експортовано з України", - наголосив Шмигаль.

Як зазначив очільник уряду, усе це мало позитивний вплив на різні галузі нашої економіки та на економіку загалом. "Українські експортери наростили фізичні обсяги продажів своїх товарів на 35% у першому півріччі 2024 року. Ми вийшли на довоєнні показники експорту", - повідомив Шмигаль.

Жнива-2024: аграрії зібрали майже 32 млн тонн нового врожаю16.08.24, 11:18

Популярні

Новини по темі

У Сумах пролунали два вибухи - ЗМІ

 • 22415 переглядiв