zhinok-na-kordoni-ne-pereviriaiut-na-onovlennia-danykh-v-ttsk-demchenko

Жінок на кордоні не перевіряють на оновлення даних в ТЦК - Демченко

 • 34565 переглядiв

Речник ДПСУ повідомив, що жінки не мають обмежень на виїзд з України. З 18 травня 2024 року військовозобов'язані жінки повинні оновити дані в ТЦК, але їх мобілізація залишається добровільною.

Жінки не обмежені в праві перетину кордону. Прикордонники не перевіряють жінок на оновлення даних в ТЦК. Про це розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону у понеділок, передає кореспондент УНН.

Щодо категорії жінок, то вкотре зазначу, що обмеження на кордоні стосується тільки чоловіків - громадян України у віці від 18 до 60 років. Інші категорії, жінки, юнаки, вони не обмежені в праві перетину кордону

- сказав Демченко.

На запитання, чи правильно, що прикордонники не зупинятимуть жінок, перевіряючи їх на предмет оновлення даних в ТЦК, Демченко відповів: "Саме так. Якщо будуть обмеження щодо інших категорій громадян, то обов'язково Державно прикордонна служба про це зазначить".

Доповнення

З 18 травня 2024 року усі військовозобов'язані жінки віком 18-60 років повинні оновити свої облікові дані у ТЦК, проте мобілізація жінок добровільна.

За порушення правил військового обліку жінкам загрожує штраф - від 17 тис. до 25,5 тис. грн.

На військовий облік обов'язково стають жінки низки медичних спеціальностей.

У квітні 2024 року повідомлялося, що українська влада наразі не розглядає питання мобілізації жінок до лав Сил оборони України.

Популярні

Новини по темі

У Польщі через негоду загинуло двоє людей, є поранені

 • 14049 переглядiв