zelenskyi-pro-samit-myru-my-hotovi-budemo-pochuty-partneriv-yak-vony-bachat-zakinchennia-viiny

Зеленський про Саміт миру: ми готові будемо почути партнерів, як вони бачать закінчення війни

 • 26165 переглядiв

Україна запропонує свої кроки для припинення війни та почує думку партнерів під час майбутнього інавгураційного Саміту миру у Швейцарії, який, як очікується, відвідають лідери близько 100 країн світу, тоді як Росія не запрошена на перший саміт.

Під час першого інавгураційного Саміту миру у Швейцарії Україна буде готова почути кроки від міжнародних партнерів щодо того, як вони бачать закінчення війни. Також Київ запропонує свої кроки. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час Дельфійського економічного форуму, передає кореспондент УНН.

Що стосується питання як закінчити війну, то є дипломатичний шлях, ми його запропонували світу. Найближчим часом вже буде дата першого інавгураційного Саміту миру. Я впевнений він буде позитивним. Впевнений будуть лідери всього світу. Ми запропонуємо кроки, які ми бачимо. Ми готові будемо почути кроки від наших партнерів, як вони бачать закінчення війни

- сказав Зеленський.

Він зазначив, що після першого інавгураційного Саміту буде розроблено план дій.

Після цього ми будемо мати на столі детальний план закінчення війни, якщо дійсно світ хоче закінчити ( війну - ред.), він примусить росію так зробити

- заявив Зеленський. 

"Формула миру в Україні – це втілений у життя Статут ООН" - Кулеба04.08.23, 15:06 • [views_446010]

Доповнення

The Guardian із посиланням на Федеральну раду країни повідомило, що Швейцарія проведе дводенну мирну конференцію високого рівня щодо України 15 та 16 червня.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак повідомляв, що на Глобальний саміт миру, який повинен пройти у Швейцарії на рівні лідерів, запросять понад 160 країни.

Володимир Зеленський нещодавно заявляв, що Україна розраховує на присутність приблизно 100 країн на першому інавгураційному Саміті миру у Швейцарії.   

Участь рф у першому саміті не передбачається, але, можливо, її запросять до другого саміту. Представник мзс рф марія захарова заявляла, що росія не візьме участі в мирній конференції щодо України у Швейцарії, навіть якщо надійде офіційне запрошення.

Популярні

Новини по темі