zelenskyi-obhovoryv-humanitarnu-sytuatsiiu-v-ukraini-z-derzhsekretarem-vatykanu

Зеленський обговорив гуманітарну ситуацію в Україні з держсекретарем Ватикану

 • 19168 переглядiв

Президент України обговорив з кардиналом Пароліном наслідки російської агресії та шляхи до миру. Зеленський подякував за підтримку Ватикану та участь у Саміті миру в Швейцарії.

У вівторок, 23 липня, президент України Володимир Зеленський зустрівся з Державним секретарем Ватикану кардиналом Пʼєтро Пароліном, який перебуває з візитом в Україні. Про це пише УНН з посиланням на заяву глави держави Telegram.

Деталі

Змістовна зустріч із Державним секретарем Ватикану кардиналом Пʼєтро Пароліном. (...) Обговорили наслідки російської агресії проти України, постійний повітряний терор, складну гуманітарну ситуацію, результати нашої зустрічі з Папою Франциском у червні в Італії

- розповів президент України. 

За його словами, під час зустрічі вони також приділили окрему увагу рішенням першого Саміту миру та ролі Ватикану у встановленні справедливого й сталого миру для України.

Володимир Зеленський відзначив особистий внесок кардинала у зміцнення співпраці між Україною та Ватиканом. Президент також подякував за візит, під час якого Державний секретар відвідав українські міста. 

Це сильний сигнал з боку Ватикану, дякую за таку підтримку. І вдячні за вашу участь у Саміті у Швейцарії. Це перший крок на шляху до миру, усі кроки є цінними. Важливо, що ви також це підтримуєте. Ми всі розуміємо, що маємо закінчити цей шлях якнайшвидше, щоб не втрачати людських життів

- наголосив президент. 

Володимир Зеленський і П’єтро Паролін докладно обговорили наслідки російської агресії проти України, постійний повітряний терор, зокрема ракетний удар РФ по дитячій лікарні "Охматдит", і складну гуманітарну ситуацію в нашій країні.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з державним секретарем Ватикану П'єтро Пароліном, який прибув до Києва. Шмигаль та Паролін обговорили встановлення справедливого миру для України, повернення полонених й українських дітей та відновлення медичної інфраструктури в Україні. 

Популярні

Новини по темі

21 липня 2024 року став найспекотнішим днем в історії – Reuters

 • 11575 переглядiв