zelenskyi-obhovoriuietsia-mozhlyvist-tranzytu-do-yes-azerbaidzhanskoho-hazu-zamist-rosiiskoho

Зеленський: обговорюється можливість транзиту до ЄС азербайджанського газу замість російського

 • 48377 переглядiв

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не хоче продовжувати дію газового  контракту із росією. Наразі  Київ веде переговори про постачання природного газу до Європейського союзу із Азербайджану. Про це він сказав в інтерв'ю Bloomberg у середу, пише УНН.

Деталі

 Термін дії угоди про транзит російського газу до ЄС   закінчується наприкінці 2024 року. За словами Президента, зараз розглядаються альтернативні варіанти використання газопроводу з іншим постачальником газу. 

"Ми не хочемо продовжувати газовий контракт із російською федерацією. Ми не хочемо, щоб вони заробляли тут гроші", - заявив Зеленський. 

За його словами, угода щодо заміни російського газу на азербайджанський - "одна з пропозицій", яку зараз обговорюють. 

"Зараз цим займаються члени кабінету міністрів", - розповів Зеленський. 

Видання зазначає, що Європейські ціни на газ знизилися після слів Президента, продовживши денні втрати нижче 33 євро за мегават-годину.

Доповнення 

Поточну угоду між українською державною енергетичною компанією АТ "Нафтогаз" і російським ПАТ "Газпром" було підписано 2019 року.  Раніше Bloomberg повідомляло, що європейські чиновники ведуть переговори про збереження надходження газу через трубопровід через Україну, один із варіантів може полягати в тому, щоб європейські компанії купували та закачували газ з Азербайджану до російських трубопроводів. 

Популярні

Новини по темі

В Україні знизився попит на бензинові авто

 • 18199 переглядiв