zelenskiy-obgovoriv-z-premyerom-chekhiyi-posilennya-sanktsiy-proti-rf-ta-oboronnu-spivpratsyu

Зеленський обговорив з прем’єром Чехії посилення санкцій проти рф та оборонну співпрацю

 • 223956 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський обговорив з прем’єр-міністром Чеської Республіки Петром Фіалою посилення санкцій проти російської федерації та оборонну співпрацю. Про це Голова Держави заявив на спільному брифінгу з очільником чеського уряду у Києві, передає УНН.

Цитата

“Наші сьогоднішні переговори з паном прем’єр-міністром були, як завжди, змістовними, корисними для обох наших народів. Звичайно, ми обговорили оборонну співпрацю, та будемо її нарощувати.
Сьогодні ми скоординували кроки у тому, що стосується посилення санкцій проти російської федерації за терор і притягнення до відповідальності. Тобто, створення трибуналу щодо злочину агресії росії проти України та міжнародного компенсаційного механізму, який забезпечить відшкодування усіх завданих російською війною збитків за рахунок російських активів”, – заявив Зеленський.

Деталі

Він зазначив, що лідери окремо зупинилися на питаннях посилення протиповітряного і протиракетного захисту, а також захисту від дронів, які росія придбала у своїх спільників в Ірані.

“Коли ми разом з нашими партнерами забезпечимо захист українського неба на 100% – це стане однією з фундаментальних гарантій нової європейської системи безпеки, оскільки позбавить росію значної частини її ескалаційних можливостей”, – зазначив Президент.

Сторони також обговорили залучення Чехії до підготовки українських військових та проектів по будівництву та ремонту військової техніки.

“Дуже детально говорили сьогодні про відбудову нашої держави та наші потреби у ліквідації наслідків російського терору. Ми цінуємо схвалення урядової програми Чехії щодо відновлення нашої країни, а також готовність Чехії взяти патронат над Дніпропетровською областю. І я дякую Чехії за готовність працювати вже для відновлення дуже конкретних об’єктів, зруйнованих чи пошкоджених російськими терористами”, – сказав Голова Держави.

Окрім цього, лідери обговорили увесь спектр нашої взаємодії в рамках Європейського Союзу.

“Я дякую Чехії за підтримку України в питаннях про виділення європейської макрофінансової допомоги для нашої держави, а також за реальне сприяння нашому процесу євроінтеграції”, – резюмував Зеленський.

Доповнення

Під час зустрічі в Києві Президент Володимир Зеленський і Прем'єр-міністр Чеської Республіки Петр Фіала підписали Спільну декларацію щодо євроатлантичної перспективи України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Фінальна редакція Бюджету-2023: як змінились основні показники

     • 212734 переглядiв

    Українська асоціація футболу закликає виключити Іран із ЧС-2022

     • 312072 переглядiв

    Зеленський зустрівся з прем’єром Чехії у Києві

     • 190357 переглядiв