ukenru
zelenskiy-i-glava-mzs-portugaliyi-obgovorili-vidnovlennya-ukrayini

Зеленський і глава МЗС Португалії обговорили відновлення України

 • 97606 переглядiв

КИЇВ. 24 серпня. УНН. Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з міністром закордонних справ Португалії Жуаном Кравіньйо. Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт глави держави.

Деталі

Під час зустрічі сторони обговорили подальше зміцнення обороноздатності України та посилення санкційного тиску на росію. Зокрема, Зеленський закликав Португалію ввести візові обмеження проти громадян рф..

Окрему увагу приділили участі Португалії у відновленні освітньої інфраструктури Житомира, а також навчальних закладів міст Ірпінь та Буча за підтримки муніципалітету португальського міста Кашкайш.

"Відновлення освітніх закладів, які повертають наших школярів у школу, студентів в університети, а дітей у дитячі садочки, – для нас це пріоритет. Це перший крок до відновлення нашої держави. Ви одна з перших держав, які фактично вже долучаються до програми відновлення України. Ми вдячні за це", – сказав президент.

Він висловив сподівання, що Португалія приєднається до відновлення України на глобальному рівні.

Кравіньйо зі свого боку зазначив, що для нього честь бути в Україні у 31-шу річницю її незалежності. За його словами, він приїхав для того, щоб передати слова солідарності, а також політичної, гуманітарної підтримки від президента, прем'єр-міністра, уряду та народу Португалії.

Нагадаємо

Сьогодні до Києва з офіційним візитом прибув міністр закордонних справ Португалії Жуан Кравіньйо.

Українські Національні Новини

Політика