zastupnyka-ministra-enerhetyky-kheila-zvilnyly-na-tli-spravy-pro-khabar-na-piv-miliona-dolariv

Заступника міністра енергетики Хейла звільнили на тлі справи про хабар на пів мільйона доларів

 • 44977 переглядiв

Кабмін звільнив Олександра Хейла з посади заступника міністра енергетики України. Його затримали на хабарі у $500 тис за дозвіл на вивезення обладнання з прифронтового району.

Кабмін звільнив Олександра Хейла з посади заступника міністра енергетики України на тлі справи про хабар на пів мільйона доларів. Про це повідомив представник уряду у парламенті Тарас Мельничук, пише УНН.

Деталі

"Кабінетом міністрів України звільнено Хейла Олександра Валерійовича з посади заступника міністра енергетики України", - написав Мельничук у Telegram.

Доповнення

Перед цим НАБУ і САП повідомили, що заступника міністра енергетики України Олександра Хейло та трьох його спільників викрили на одержанні хабаря у пів мільйона доларів за надання дозволу на вивезення гірничо-видобувного обладнання з прифронтового району.

Посадовця Міненерго та його трьох спільників затримано "на гарячому". Їхні дії кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України".

Міненерго після цього повідомило, що "невідкладно внесло подання до Кабінету міністрів про звільнення вказаного чиновника".

"Міненерго тісно співпрацює зі слідством для забезпечення об’єктивного розслідування та встановлення всіх обставин правопорушення", - вказували у міністерстві.

Популярні

Новини по темі

У Миргороді на Полтавщині повідомили про звук вибуху

 • 24923 переглядiв