ukenru
zastrelyv-zhinku-za-ukrainsku-movu-viiskovoho-rf-zasudzheno-do-15-rokiv-uviaznennia

Застрелив жінку за українську мову: військового рф засуджено до 15 років ув'язнення

 • 25648 переглядiв

російський військовий був заочно засуджений до 15 років позбавлення волі за вбивство 35-річної жінки в окупованому Ізюмі за те, що вона розмовляла українською мовою.

російського військового заочно засуджено до 15 років увʼязнення: він застрелив жінку за те, що розмовляла українською мовою. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура, пише УНН.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним заступника командира 3-ого танкового батальйону по озброєнню 6-ї окремої танкової бригади (в/ч 54096, 1-ї танкової армії західного військового округу зс рф) за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України). Йому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Прокурори довели, що 2 червня 2022 року в окупованому на той момент Ізюмі 35-річна жінка підійшла до штабу російських військовослужбовців: саме у цьому місці був WI-FI та звʼязок. Вона хотіла зателефонувати своєму брату, який проживає в Івано-Франківській області.

Зі штабу вийшов 40-річний російський військовий, який почув українську мову від жінки, що його обурило та розлютило. Він вийшов до неї з пістолетом та вистрелив у груди. Потерпіла загинула на місці. російський військовий перебуває у розшуку.

Вирок винесла колегія Дзержинського районного суду м. Харкова.

Триває строк на його апеляційне оскарження.

У прокуратурі зазначили, оскільки засуджений поки що переховується від українського правосуддя, строк відбуття ним покарання почне обчислюватись з моменту його фактичного затримання. Допоки він ухиляється від відбування покарання, призначеного йому за вироком суду, строки давності зупиняються.

Нагадаємо

Колегія суддів Ічнянського районного суду на Чернігівщині винесла рішення засудити до довічного ув’язнення двох російських військових, які 1 березня 2022 року розстріляли чотирьох чоловіків на околиці села Ольшана Прилуцького району.