ukenru
zarazheni-achs-kabani-stali-zhiti-dovshe-vcheni

Заражені АЧС кабани стали жити довше - вчені

 • 8864 переглядiв

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. Тривалість життя кабанів, заражених вірусом африканської чуми свиней (АЧС), збільшилася. Про це повідомив польський учений Томаш Підгурський (Інститут біології польської академії наук), передає УНН з посиланням на tygodnik-rolniczy.pl.

Раніше вважалося, що тварини-носії віруса вмирають протягом двох тижнів. Однак дослідження показали, що збільшується відсоток кабанів, здатних носити вірус більш тривалий час.

"Не до кінця відомо, чому кабани, заражені АЧС, живуть все довше. У відстріляних тварин виявляють антитіла, і, на щастя, такі особини становлять невеликий відсоток популяції. Але ще до недавнього часу їх було менше одного відсотка, а зараз вже кілька відсотків", - говорить Підгурський.

Як писав УНН, АЧС вразила вже десять країн ЄС.

В Україні ж хвороба не вщухає п'ять років поспіль. У минулому році на території нашої держави було зареєстровано близько 170 спалахів хвороби, у цьому - вже понад 120.

Збитки, які несуть українські фермери через поширення вірусу, обчислюються мільярдами гривень.

За словами депутата ВРУ Сергія Тригубенка, АЧС в Україні призвела до значного зростання обсягів імпорту свинини і сала із західних країн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП