zapyt-par-pro-prypynennia-vohniu-v-hazi-izrail-perekonanyi-u-svoii-pravoti-ale-sprava-zalyshaietsia-v-mizhnarodnomu-sudi

Запит ПАР про припинення вогню в Газі: Ізраїль переконаний у своїй правоті, але справа залишається в Міжнародному Суді

 • 14299 переглядiв

ПАР подала позов проти Ізраїлю до Міжнародного суду ООН за ймовірні порушення Конвенції ООН про геноцид під час військового наступу Ізраїлю в Газі, але Ізраїль, як і раніше, переконаний у своїй правоті, незважаючи на розголос, викликаний порушенням справи.

Незважаючи на позов Південної Африки, порушений щодо Ізраїлю про порушення Конвенції ООН, провідний південноафриканський суддя Намбіта Дамбуза визнає, що ЦАХАЛ складно стримувати в секторі Газа. Однак порушення справи додало гласності до ймовірних порушень, додала представниця ПАР. Пише УНН з посиланням на France24.

Деталі

Справа відповідної держави, Ізраїлю, настільки глибока, і вони переконані у своїй правоті, і вони знають, що навряд чи щось станеться, якщо вони продовжать свою поведінку

 - сказав в інтерв'ю агентству Франс Прес Намбіта Дамбуза, суддя апеляційного суду Верховного суду Південної Африки.

Вона поскаржилася, що Ізраїль стикається з невеликими обмеженнями при веденні війни. У рішенні Міжнародного Суду є обов'язкова юридична сила. Однак у суду немає конкретних засобів для їх виконання.

Водночас "це дійсно чинило тиск", - сказала Дамбуза.

"Хоча цей процес не привів до будь-якого відчутного полегшення... винесення цих проблем на загальний огляд дає суспільству можливість побачити справедливість - або спроби домогтися справедливості".

Довідка

У справі Південної Африки, поданій у грудні 2023 року, стверджується, що наступ Ізраїлю в Газі, розпочатий у відповідь на безпрецедентний напад ХАМАС на Ізраїль, порушив Конвенцію ООН про геноцид 1948 року. Ізраїль рішуче заперечує ці звинувачення.

Південна Африка кілька разів зверталася до Міжнародного суду, стверджуючи, що у зв'язку з важкою гуманітарною ситуацією суд має вжити нових надзвичайних заходів.

У постанові від 26 січня Міжнародний суд зобов'язав Ізраїль зробити все можливе, щоб запобігти актам геноциду під час військової операції в Газі.

Іспанія заявила минулого місяця, що приєднається разом із кількома країнами Латинської Америки до позову Південної Африки, - це призвело до винесення кількох рішень проти Ізраїлю.

Нагадаємо

Ізраїль продовжує бомбардування міста Газа на тлі провалу мирних переговорів, що призводить до руйнувань і жертв серед цивільного населення.

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти вдарили по Невському артилерією та дронами - ОВА

     • 21498 переглядiв