zakonoproekt-pro-mobilizatsiiu-ta-pidhotovka-do-pershoho-chytannia-u-radi-aktyvno-shukaiut-holosy

Законопроект про мобілізацію та підготовка до першого читання: у Раді активно шукають голоси

 • 23161 переглядiв

Завтра у Раді планують розглянути в першому читанні урядовий законопроект про мобілізацію. Як повідомляють нардепи, голоси на підтримку документу активно шукають

Верховна Рада завтра, 11 січня, планує розглянути в першому читанні урядовий законопроект про мобілізацію. Як зазначив нардеп Ярослав Железняк, "голоси шукають активно", передає УНН.

Деталі

"Зараз збирають пропозиції від фракцій, які рекомендації включити в текст рішення Комітету. Потім завтра на 9:00 ранку погоджувальну раду від фракцій. А на 10:00 вже збирають Комітет, де буде (дуже ймовірно) винесене рішення прийняти урядовий закон в першому читанні + рекомендації, що виправити", - написав Железняк.

Він зазначив, що о 12:00 відбудеться засідання Ради, де нардепи будуть голосувати за законопроект в першому читанні.

"Потім (якщо успішне голосування) 2 тижні на подачу правок і десь в лютому розгляд у другому читанні у Комітеті і залі. Голоси шукають активно, ну і фракцію навіть для цього збирають сьогодні ввечері", - додав Железняк.

Як повідомляють ЗМІ, засідання фракції сьогодні планує провести "Слуга народу". 

Доповнення

Нардеп, член комітету з нацбезпеки Соломія Бобровська зазначила, що почались різні маніпуляції з приводу того, що перше читання буде розглядатись з пропозиціями профільного комітету.

"Хочу нагадати і підкреслити, що жодних рекомендацій /правок і тд в першому читанні бути не може згідно регламенту. Правки можуть готуватись і подаватись вже до 2 читання. До слова, там цілий масив правок", - написала на своїй сторінці в Facebook Бобровська.

Вона додала, що парламент має зібрати голоси на підтримку законопроекту з усім масивом його проблемних питань і антиконституційних норм.

"А взагалі було б добре провладній команді спробувати розмовляти з суспільством, а не ховатись за спинами інших", - зазначила Бобровська.

Нагадаємо

Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки знову переніс розгляд урядового законопроекту щодо мобілізації. Засідання має відбутися завтра, 11 січня.

Павло Башинський

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Індія готова відмовитись від російської нафти - Reuters

     • 23201 переглядiв

    Рятувальники евакуювали з Авдіївки ще двох цивільних

     • 23698 переглядiв