zakolot-prigozhina-buv-sprovokovaniy-uspikhami-zsu-na-bakhmutskomu-napryamku-cherevatiy

"Заколот" пригожина був спровокований успіхами ЗСУ на Бахмутському напрямку - Череватий

 • 848443 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Спусковим механізмом подій в росії стали успіхи ЗСУ на Бахмутському напрямку. Суперечки між пригожиним та військово-політичним керівництвом рф викликали великі втрати "вагнерівців". Про це в ефірі Радіо Свобода заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, пише УНН.

Цитата

"Саме події на Бахмутському напрямку були тригером для подій в росії. Розбитий «вагнер» повертався в росію. Те що він був розбитий, викликало тертя між ним і військово-політичним керівництвом – зокрема герасимовим і шойгу. Ці чвари продовжились на території росії і призвели до тих подій», – сказав Череватий.

Деталі

Нині, за словами Сергія Череватого, бойовиків пригожина на Бахмутському напрямку немає, він їх повністю вивів.

«Він (Пригожин – ред.) вивіз свої підрозділи. Тим паче, готуючись до цього «путчу», між ними навіть були «тертя»: при виході вони підполковника російської армії брали в полон, і спроба замінування була. Між ними («вагнерівцями» і російською армією – ред.) великих побратимських стосунків немає, і сенсу немає. Там є інші пвк, менші», – розповів речник.

Речник Східного угруповання військ ЗСУ розповів, що нині російська армія деморалізована та демотивована. За його словами, Збройні сили України використовують це у своїх цілях.

«Те що зараз там діється, те що ми чуємо по перехопленням – воно демотивує ворога. Ми цим користуємося, кожним їхнім мікронедоліком, ми одразу намагаємося використати на нашу користь», – заявив Череватий.

Доповнення

За даними аналітиків конфронтація між ватажком пвк “вагнер” і російським оборонним відомством набирала обертів поступово. пригожин намагався підірвати авторитет офіційного військового керівництва, а згодом вже поставив під сумнів авторитет глави кремля володимира путіна. 

Ватажок пвк “вагнер” євген пригожин погодився виїхати з росії до сусідньої білорусі в суботу, у результаті угоди, яку, вочевидь, уклав президент білорусі олександр лукашенком. Угода передбачає, що пригожин відкликає свої війська з маршу на столицю, заявив у суботу представник кремля. Однак пригожин досі залишається під слідством. Кримінальну справу про "заколот", про порушення якої оголосила генпрокуратура рф 23 червня, поки не скасовано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ISW: москва ризикує, що повстання пригожина призведе до розширення антикремлівської критики

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Херсонщині досі підтоплено 19 населених пунктів

     • 642823 переглядiв

    НАБУ підтвердило затримання голови Тернопільської облради

     • 1092909 переглядiв

    пригожин залишається під слідством у справі про "заколот"

     • 856468 переглядiв

    НАБУ "поклало на підлогу" голову Тернопільської облради - нардеп

     • 2131655 переглядiв