zahybel-khloptsia-na-kanatnii-dorozi-cherez-dnipro-sud-areshtuvav-maino-atraktsionu

Загибель хлопця на канатній дорозі через Дніпро: суд арештував майно атракціону

 • 24358 переглядiв

Печерський суд Києва наклав арешт на атракціон, де через обрив троса загинув 20-річний хлопець. Арешт накладено для збереження речових доказів та проведення експертизи причин трагедії.

Печерський районний суд Києва наклав арешт на майно атракціону, де через обрив троса на канатній дорозі загинув  20-річний хлопець впавши в Дніпро. Про це УНН повідомляє з посиланням на постанову суду.

Суд постановив накласти арешт у кримінальному провадженні на атракціон, що складається з тимчасових споруд, стартового майданчику та фінішного майданчику.

Право власності на ці об'єкти належить ТОВ "Активна Країна", але ними користувалося інше підприємство на підставі договору оренди.

Арешт означає заборону будь-яким особам у будь-який спосіб відчужувати вказане майно, а також користуватись та розпоряджатись ним, з метою збереження речових доказів.

Прокурор зазначав, що на даний час виникла необхідність у накладенні арешту на вищевказане майно, з метою збереження речових доказів, оскільки воно відповідає критеріям визначених ст. 98 КПК України, має значення для подальшого досудового розслідування, може бути використане як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, а також постановою старшого слідчого у кримінальному провадженні від 22.07.2024 призначено експертизу причин та наслідків порушення вимог безпеки життєдіяльності та охорони праці предметом дослідження якої, крім іншого є безпосередньо атракціон.

Доповнення

У Києві 20-річний хлопець впав у Дніпро з атракціону через обрив троса. Його тіло, яке шукали близько семи годин й було виявлено під час обстеження дна річки.

Поліція відкрила провадження за двома статтями через обрив троса на атракціоні-спуску через Дніпро, в результаті чого в річку впав 20-річний хлопець. 

Київська міська прокуратура ще у 2021 році намагалася зупинити роботу атракціону-спуску через Дніпро в Києві, де обірвався канат, проте суди та відповідачі в особі столичних посадовців не погодились з позицією прокуратури про те, що канатна дорога належить до атракціонів підвищеної небезпеки.

Популярні

Новини по темі