za-zavdanniam-spetssluzhb-rf-pidpaliuvaly-obiekty-ukrzaliznytsi-poblyzu-kordonu-zatrymano-dyversiinu-hrupu

За завданням спецслужб рф підпалювали об’єкти Укрзалізниці поблизу кордону: затримано диверсійну групу

 • 19631 переглядiв

На Чернігівщині нейтралізовано групу з 4 осіб, які підпалювали залізничне обладнання на замовлення російських спецслужб. Диверсанти намагалися зірвати перевезення військ і техніки на фронт.

Служба безпеки спільно із Національною поліцією нейтралізувала на Чернігівщині диверсійну групу, яка на замовлення спецслужб рф намагалася знищити об’єкти Укрзалізниці у прикордонні. Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише УНН.

За наявними даними, через підпали релейних шаф та сигнальних установок рашисти сподівалися зірвати перевезення особового складу, техніки та боєприпасів Сил оборони на передову,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

До складу диверсійної групи входило четверо мешканців Одеської та Чернігівської областей. Фігуранти шукали "легких грошей" в Телеграм-каналах, де згодом були завербовані російською спецслужбою.

Для виконання ворожого завдання диверсанти спочатку розвідували локації залізничного енергообладнання, а потім фотографували їх для "погодження" цілей з окупантами.

Після команди від куратора фігуранти вчиняли підпали за допомогою легкозаймистої суміші. У такий спосіб вони намагалися знищити чотири релейні шафи.Після загоряння об’єктів фігуранти знімали це на відео з фіксацією дати, часу та місця вчинення диверсій.

Співробітники СБУ затримали диверсантів "по гарячих слідах". У затриманих вилучено мобільні телефони, які вони використовували у підривній діяльності на користь країни-агресора.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили їм про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану). Затримані перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

На Одещині затримали диверсанта рф, який намагався спалити трансформатори Укрзалізниці01.08.24, 13:40

Популярні

Новини по темі

Україна скоротила імпорт електроенергії на 2% у липні

 • 11775 переглядiв

Близько 700 тис. українців виїде за кордон за два роки - НБУ

 • 12466 переглядiв

Вступників на бакалаврат в Україні поменшало на третину

 • 9298 переглядiв